Briose Aperitiv

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose Aperitiv

Ingrediente

  • - 220 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 115 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 15 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 2 oua
  • - 1 plic cu praf de copt
  • - 5 - 7 linguri cu iaurt (in functie de consistenta aluatului)
  • - 50 g cascaval
  • - 50 g branza telemea de oaie
  • - 100 g sunca de curcan / sunca de pui
  • - 1 ardei capia mare
  • - sare de mare fin macinata

Mod de preparare

- Se aseaza hartiutele pentru briose in tava speciala.
- Branza telemea, cascavalul, sunca si ardeiul capia se taie cubulete. Aceste ingrediente se amesteca intr-un bol.

- Intr-un bol cu diametru mare mare se amesteca faina, zaharul pudra si praful de copt.
- Se adauga untul, ouale, sarea si iaurtul amestecand pana se formeaza un aluat omogen (se poate folosi mixerul - paletele spiralate).

- Se adauga in compozitie branza, cascavalul, sunca si ardeiul taiate anterior.
- Amestecul pregatit se pune in tava (astfel incat sa nu depaseasta 3/4 din inaltimea hartiutelor pentru briose).

- Briosele se coc timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)