Briose Aperitiv

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose Aperitiv

Ingrediente

  • - 220 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • - 115 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 15 g zahar pudra proaspat cernut
  • - 2 oua
  • - 1 plic cu praf de copt
  • - 5 - 7 linguri cu iaurt (in functie de consistenta aluatului)
  • - 50 g cascaval
  • - 50 g branza telemea de oaie
  • - 100 g sunca de curcan / sunca de pui
  • - 1 ardei capia mare
  • - sare de mare fin macinata

Mod de preparare

- Se aseaza hartiutele pentru briose in tava speciala.
- Branza telemea, cascavalul, sunca si ardeiul capia se taie cubulete. Aceste ingrediente se amesteca intr-un bol.

- Intr-un bol cu diametru mare mare se amesteca faina, zaharul pudra si praful de copt.
- Se adauga untul, ouale, sarea si iaurtul amestecand pana se formeaza un aluat omogen (se poate folosi mixerul - paletele spiralate).

- Se adauga in compozitie branza, cascavalul, sunca si ardeiul taiate anterior.
- Amestecul pregatit se pune in tava (astfel incat sa nu depaseasta 3/4 din inaltimea hartiutelor pentru briose).

- Briosele se coc timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.
Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 12 briose.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici