Bombite de carne picante

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

300 gr carne macinata
3 felii de paine (se foloseste doar miezul)
500 ml iaurt
1 ou intreg
1 ceapa mica(sau 1 fir de ceapa verde)
faina
ulei
o crenguta prospata de rozmarin(eu am folosit uscata)
Ptr sos avem nevoie de :
1 lingura ketchup
20 gr fistic
50-100 gr branza telemea sau branza de burduf (prefer telemeaua)
1 portocala
2 catei de usturoi pisati
boia iute sau ardei macinati
si un pic de patrunjel verde tocat
400 ml iaurt

Mod de preparare

Preparare bombite :

Miezul de paine se amesteca cu 100 ml iaurt, carnea macinata,oul intreg,ceapa tocata marunt si crenguta de rozmarin (2 prafuri de rozmarin uscat si tocat). Se sareaza , pipereaza compozitia dupa gust, se formeaza bilute , se dau prin faina si se coc in ulei.

Restul de iaurt (400 ml), il impartim in 2 . In prima parte pune ketchupul,coaja de portocala razuita si fisticul, maruntit sau macinat. In a doua parte de iaurt punem usturoiul pisat, branza telemea razuita, patrunjelul verde si ardei macinat sau boia iute. Eu am facut a doua varianta de sos ptr. ca nu am gasit fistic la ABC.

Se pune din fiecare sos pe farfurie si bilutele se servesc cu acestea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Bombite de carne picante" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  31.01.2013 13:34:23

Iarasi revin,comentariile sant facute de cei cu dare de mana,de ce sa aprecieze munca d-voastra facuta in casa.Si mai zic ,santem scoliti,si plimbati??

danielcozma391
•  31.01.2013 13:30:06

Apa trece pietrele raman,asa ca nu puneti prea mult la socoteala . cComentariile se duc in vant dar retetele raman.Cu respect 391

Leila
•  13.02.2009 14:32:13

"Dragi creatoare de retete ganditiva ca poate vor fi citite si de tinere fara experienta.
- macinate - adica cum
-iaurt 100+400 sau 500+400
- bilutele se coc in ulei:
- se pot praji in uluei mai mult
- sau se pot coace la cuptor in vas uns cu ulei"

Draga Elisabeta , in reteta scrie exact cantitatea de iaurt ce trebuie folosita si anume 500 ml . Din acesti 500 ml iaurt , 100 ml se pun la compozitia de carne , din restul ramas adica 400 ml iaurt prepari cele 2 tipuri de sos.
Carne tocata (macinata) se obtine cu ajutorul masinii de tocat carne.
Cat despre coptul chiftelutelor , alegi varianta care iti convine mai mult. Dar am specificat clar , se coc in ulei ,asta presupune ca folosesc ulei mai mult dupa cum ai spus si tu . Daca le-as fi copt in vas uns cu ulei specificam ca au fost coapte la cuptor .
Nu inteleg care parte nu ai priceput-o !!!!! Poate daca citeai mai atent cele scrise nu aveai atatea obiectii dar se vede clar din atitudinea ta ca nu doresti decat sa jignesti pe altii si sa aduci acuze nejustificate .

Cu respect Leila .

elisabeta
•  12.02.2009 17:26:55

Dragi creatoare de retete ganditiva ca poate vor fi citite si de tinere fara experienta.
- macinate - adica cum
-iaurt 100+400 sau 500+400
- bilutele se coc in ulei:
- se pot praji in uluei mai mult
- sau se pot coace la cuptor in vas uns cu ulei

LORY
•  29.05.2008 14:05:20

da oare cui nu-i plac retetele lui Leila ;;)

valentina vint
•  20.09.2007 16:02:13

Doamna draga i-mi plc foarte mult retele d-voastra.Si mai ales daca vad si pozele i-mi vine sa le mananc de pe hartie.Va multumesc.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bombite de carne picante