Bombite de carne picante

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

300 gr carne macinata
3 felii de paine (se foloseste doar miezul)
500 ml iaurt
1 ou intreg
1 ceapa mica(sau 1 fir de ceapa verde)
faina
ulei
o crenguta prospata de rozmarin(eu am folosit uscata)
Ptr sos avem nevoie de :
1 lingura ketchup
20 gr fistic
50-100 gr branza telemea sau branza de burduf (prefer telemeaua)
1 portocala
2 catei de usturoi pisati
boia iute sau ardei macinati
si un pic de patrunjel verde tocat
400 ml iaurt

Mod de preparare

Preparare bombite :

Miezul de paine se amesteca cu 100 ml iaurt, carnea macinata,oul intreg,ceapa tocata marunt si crenguta de rozmarin (2 prafuri de rozmarin uscat si tocat). Se sareaza , pipereaza compozitia dupa gust, se formeaza bilute , se dau prin faina si se coc in ulei.

Restul de iaurt (400 ml), il impartim in 2 . In prima parte pune ketchupul,coaja de portocala razuita si fisticul, maruntit sau macinat. In a doua parte de iaurt punem usturoiul pisat, branza telemea razuita, patrunjelul verde si ardei macinat sau boia iute. Eu am facut a doua varianta de sos ptr. ca nu am gasit fistic la ABC.

Se pune din fiecare sos pe farfurie si bilutele se servesc cu acestea.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bombite de carne picante" nu uita sa ii faci un review.

Alte rețete de la Leila

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Bombite de carne picante