Ingrediente
● 450 g crutoane de paine |
● 1 ceapa |
● 2-3 oua |
● patrunjel verde, tocat marunt |
● 500 ml lapte |
● cubulete de cascaval |
● sare |
● piper, proaspat macinat |
● ulei |
● unt pt tava |
Mod de preparare
Caliti ceapa tocata in putin ulei incins pana devine translucida. Lasati la racit. Adaugati-o peste crutoanele puse intr-un bol. Separat, bateti ouale cu patrunjelul tocat marunt, sare si piper, dupa gust apoi, inglobati 400 ml lapte.
Turnati compozitia cu oua peste crutoane, amestecati putin si lasati 10 min in asteptare, ca sa se absoarba laptele in crutoane.
Frecati energic cu o lingura de lemn, cat sa se zdrobeasca grosier crutoanele si la nevoie adaugati restul de lapte cat sa obtineti o compozitie nu foarte moale, dar care poate fi modelata. Potriviti gustul de sare si piper.
Formati bilute (de marimea dorita) punand in mijloc cate un cubulet de cascaval.
Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru ca bilutele sa se gatesca in aburi.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 30 min, la 180 grade sau pana cand bilutele sunt facute si usor rumenite. Bilutele din crutoane si cascaval sunt foarte gustoase si se consuma calde.
Se pot servi simple, fie stropite cu unt topit, fie alaturi de iaurt / smantana.
Pot constitui o garnitura potrivita langa friptura sau carne fiarta, in combinatie cu diferite sosuri. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bilute din Crutoane si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Turnati compozitia cu oua peste crutoane, amestecati putin si lasati 10 min in asteptare, ca sa se absoarba laptele in crutoane.
Frecati energic cu o lingura de lemn, cat sa se zdrobeasca grosier crutoanele si la nevoie adaugati restul de lapte cat sa obtineti o compozitie nu foarte moale, dar care poate fi modelata. Potriviti gustul de sare si piper.
Formati bilute (de marimea dorita) punand in mijloc cate un cubulet de cascaval.
Transferati-le intr-un vas termorezistent uns cu unt si acoperiti tava cu folie de aluminiu pentru ca bilutele sa se gatesca in aburi.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru circa 25- 30 min, la 180 grade sau pana cand bilutele sunt facute si usor rumenite. Bilutele din crutoane si cascaval sunt foarte gustoase si se consuma calde.
Se pot servi simple, fie stropite cu unt topit, fie alaturi de iaurt / smantana.
Pot constitui o garnitura potrivita langa friptura sau carne fiarta, in combinatie cu diferite sosuri. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Bilute din Crutoane si Cascaval" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany