Aperitive cu Bacon si Hrean

Complexitate
redusa
Aperitive cu Bacon si Hrean

Ingrediente

  • -50 g drojdie proaspata
  • -1 lingura zahar
  • -100 ml lapte, caldut
  • -150 g bacon / costita afumata, taiat cubulete mici
  • -ulei
  • -1 kg faina, cernuta
  • -250 g unt / margarina, moale
  • -1 ou
  • -2 cartofi mari, fierti si pisati
  • -2 linguri cu varf pasta de hrean ras (la borcan)
  • -2 linguri sare
  • -160-180 g smantana, la temperatura camerei
  • -1 galbenus, pentru uns
  • -chimen pentru t presarat (optional)

Mod de preparare

Amestecati drojdia cu zahar, diluati cu lapte caldut si amestecati pana ce zaharul este topit. Presarati deasupra 1 lingura de faina si lasati acoperit, la crescut, in loc cald.

Intre timp, prajiti bucatelele de bacon / costita afumata in putin ulei.

Puneti intr-un vas mai mare restul ingredientelor (mai putin smantana), adaugati drojdia activata, baconul prajit si amestecati. Adaugati treptat smantana si framantati un aluat omogen care se desprinde de vas si mana. Dati forma de bila si lasati cca 30 min la dospit, in vas acoperit.

Scoateti aluatul pe planul de lucru usor infainat si intindeti o foaie dreptunghiulara groasa de 1 deget - cca 1,5 cm. Impaturiti-o in doua, apoi in patru si lasati aluatul inca o data la crescut pentru 25- 30 min, in vasul acoperit.

Intindeti din nou aluatul intr-o foaie de aproximativ 1,5- 2 cm grosime. Crestati-l cu un cutit, tragand cu varful linii pe ambele directii, stantand astfel patratele mici, apoi decupati cu o forma rotunda sau patrata. Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Asezati-le foarte aproape unele langa altele, obligand aluatul sa creasca in sus si nu in lateral.

* Adunati aluatul ramas in urma decuparii, intindeti-l in foaie groasa de 1 deget, trasati linii cu cutitul si decupati din nou. Repetati pana folositi tot aluatul.

Ungeti cu galbenus usor batut cu 1 lingura de lapte si presarati cu chimen (optional).

Dati la cuptorul preincalzit pentru cca 30 min, la 180 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.

Scoateti pe un gratar si lasati sa se raceasca.

Serviti caldute sau reci, simple sau alaturi de o cana cu ceai ori lapte.
Fiind picante, aceste aperitive se potrivesc de minune si alaturi de un pahar cu bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Negresa - irezistibil de gustoasa

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt

Salata in Mantie de Iaurt
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
1
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Prajitura La Metru
2
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Cozonac Pufos
4
Dulciuri

Cozonac Pufos

Cozonac Pufos
Chec Aperitiv cu Ou
5
Aperitive

Chec Aperitiv cu Ou

Chec Aperitiv cu Ou
Parteneri
Supa de bibilica cu fulgi de ou
Bucataras.RO

Supa de bibilica cu fulgi de ou

Daca nu ati mancat pana acum bibilica, eu zic sa achizionati cand aveti ocazia una, caci este cea mai dulce pasare domestica...

Supa de bibilica cu fulgi de ou
Clafoutis cu capsuni
Culinar.RO

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola