Marinata (bait) cu Legume Crude

Complexitate
redusa
Marinata (bait) cu Legume Crude

Ingrediente

  • Pentru 1 kg de carne sau 1 pui, avem nevoie de:
  • -legume taiate in felii (rondele) sau date pe razatoare:
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • telina radacina (cam cat greutatea morcovului)
  • 1/2 praz(partea alba)
  • 1 ceapa si cine doreste poate adauga 1 hrean sau 2 catei de usturoi
  • -2-4 linguri ulei de masline(floarea-soarelui) - grasimea nu permite carnii sa se strice
  • -2-3 foi de dafin
  • -5-10 boabe de ienibahar
  • -1 lingura zahar

Mod de preparare

Se amesteca toate foarte bine pana la omogenizarea completa, apoi se unge carnea cu aceasta compozitie insistand pe toata suprafata carnii, pe toate fetele si se lasa 1-2 zile la temperatura de 4 grade Celsius (este temperatura din frigider)

Substantele aromate si enzimele din legume imbogatesc gustul carnii si o fac frageda.

Legumele pot fi valorificate ulterior, adaugandu-le spre sfarsitul frigerii sau inabusirii.

Aceasta metoda serveste cel mai frecvent la prepararea fripturilor pentru grill sau gratar, spre exemplu pentru steak-uri, biftec-uri, cotlete, frigarui.
O mancare gustoasa din carne, de buna calitate, poate fi pregatita fara dificultate si de o gospodina incepatoare.
Uneori insa, chiar si celor mai experimentate gospodine li se intampla `accidente culinare`, de exemplu friptura se dovedeste atoasa, cotletul prea uscat, puiul fara gust si aroma.

Iar daca nu ne reusesc fripturile de sarbatori, atunci este de-a dreptul dezastruos.

Pentru ca familia si oaspetii sa pomeneasca multa vreme gustul fripturii, ar trebui sa lasam bucata de carne sa se matureze, sa-i creem buchetul corespunzator.

Frecarea carnii cu condimente, la putin timp inainte de a o pune in tava, nu da rezultatele scontate.

Carnea ar trbui sa stea intr-o marinata(bait) pregatita corespunzator cel putin cateva ore, ba chiar 4-5 zile, dupa spusele specialistilor, intr-o camara rece sau in frigider.
Atunci devine fragada, pufoasa si aromata, iar dupa preparare, va fi cu siguranta, zemoasa si gustoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
Bucataras.RO

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane

Prajitura aceasta are tot ce ii trebuie ca sa intre in categoria celor mai bune deserturi fara coacere. De la crema fina de...

Desert prajitura cu piscoturi, crema de vanilie si banane
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola