Sardine Prajite `a Linguata`

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Sardine Prajite `a Linguata`

Ingrediente

  • sardine
  • otet de vin alb
  • faina
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

- le spalam, uscam si le punem intr-o farfurie, turnam otet peste ele (fara sa le inecam in otet), le lasam minim 30 minute
- le scoatem si le uscam apoi le trecem prin faina si le prajim in uleiul incins
- le saram la sfirsit

* Spalam sardinele si le curatam de solzi. Taiate pe burta li se scot intestinele, apoi se taie capul. In continuare sunt desfacute ca o carte, tragind usor in lungul sirei spinarii aceasta se va ridica cu usurinta dinspre cap spre coada dezlipindu-se de carnea pestelui impreuna cu restul oaselor. Se taie cu un cutit ascutit sau cu foarfeca de bucatarie ca sa pastram codita.

** se poate folosi chiar si zeama de lamiie in loc de otet
Sardine a "linguata" este o reteta foarte veche, siciliana, un mod de a prepara pestele al sicilienilor saraci care desfacind pestele in acest fel si apoi prin marinarea in otet inainte de a fi prajit faceau ca acest peste ieftin sa semene cu unul mai scump cum ar fi Limba de mare (lat. Solea Solea) si care in spaniola se numeste lenguado.

Faptul ca pestele se tinea mai intii in otet sau chiar in zeama de lamiie inainte de a fi prajit este de fapt o metoda veche de a face ca gustul sa se imbunatateasca in cazul in care pestele folosit din motive economice era poate de o calitate inferioara sau nu era chiar proaspat. Insa acest mod de a praji pestele ii da astazi un gust caracteristic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Sarmalute combinate
Bucataras.RO

Sarmalute combinate

Sarmalute combinate
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola