Crutoane de Paine

Complexitate
redusa
Crutoane de Paine

Ingrediente

  • -200 g paine mai veche de 1 zi
  • -3 linguri ulei de masline
  • -1 lingurita usturoi praf sau granulat
  • -1/2 lingurita sare sau dupa gust
  • -1/2 lingurita oregano

Mod de preparare

Taiati painea in felii si dupa preferinta, indepartati sau nu coaja apoi, taiati in cubulete potrivite sau alte forme geometrice agreate.

Puneti-le intr-o tava, stropiti cu ulei si amestecati bine ca acesta sa ajunga pe toate fetele.
Presarati cu sare, usturoi, oregano si amestecati din nou, astfel incat, mirodeniile sa fie uniform distribuite si sa ajunga pe toate cubuletele de paine.

Dati tava la cuptorul preancalzit la 180 grade pana ce painea se rumeneste, timp in care, intoarceti de 2- 3 ori crutoanele pentru a se auri uniform. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin, dupa cum va place, dar aveti grija sa nu le ardeti.

Lasati sa se racoreasca putin inainte de a fi intrebuintate.
Serviti simple, ca snack; langa o bere sau suc de rosii; folositi-le la rulade, salate, langa legume ori supe- crema, etc.
Provenite din traditia culinara a Frantei, fie sub forma unor felii intregi de paine, fie taiate in felurite figuri geometrice (intalnite cel mai des sub forma de cubulete), crutoanele sunt bucati de paine unse cu unt sau stropite cu ulei, cu sau fara adaos de alte condimente, rumenite in cuptor sau tigaie.

Crocante si satioase, simple sau aromate, crutoanele sunt de nepretuit alaturi de supe creme, salate si chiar in compania unor fripturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Parteneri
Desert tarta Raffaello
Bucataras.RO

Desert tarta Raffaello

Ceea ce face prajitura sa fie o tarta este forma in care este coapta. Am primit-o de la o prietena si-mi e draga de mor forma...

Desert tarta Raffaello
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola