Cu ajutorul unui cutit ascutit despicam pastaia de vanilie fara a o taia de tot. Cu varful cutitului scatem miezul miezul pastaii de vanilie. Daca zaharul este umed punem pe fundul borcanului 2-3 linguri de orez.
Adaugam jumatate din cantitatea de zahar, punem miezul pastaii si amestecam incet. Apoi completam cu zahar din aproape in aproape. Dupa fiecare adaos de zahar amestecam pentru ca semintele sa se distribuie uniform. La final punem pastaia cu totul (o scufundam in zahar).
Din cand in cand mai scuturam borcanelul (cam o data pe zi sau de cate ori trecem pe langa el; daca se uita nu e grav .... pastaia isi va face treaba: lol: ). Cam in 3 saptamani este gata, numai bun de folosit la retete.
La deschiderea borcanului vom avea cel mai parfumat si mai imbietor zahar vanilat pe care l-am gustat vreodata.
Il folosim la prepararea deserturilor, la ceai ... si de ce nu si la cafea:) sau il oferim cadou unei gospodine (gen bunica).
De ce sa dam banii pe cel din comert, plin de adaosuri sintetice cand totul e atat de simplu? Va garantez ca daca il veti incerca nu veti vrea sa va mai reveniti la cel de pe raft!
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietor Bucataria turceasca este bogata in supe si ciorbe. La fel si cele preparate cu iaurt cu diferite ingrediente si...
Yayla - supa turceasca cu iaurt, menta si nautIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii