Tort la Rece cu Fructe si Iaurt

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 l frisca lichida
  • 500 g iaurt simplu
  • 250 g zahar
  • 20 buc piscoturi
  • 4 gelatine Dr Oetker (folosesc eu)
  • 1 intaritor frisca Dr Oetker
  • 2 portocale medii
  • 5 kiwi
  • o cutie ananas rondele
  • 2 nectarine sau piersici

Mod de preparare

Pentru inceput se curata fructele de coaja si se taie din fiecare rondele pentru ornat, iar restul bucatele mici.
Se topesc cele 4 gelatine in apa caludta. Intre timp se bate frisca pana se intareste si se adauga intaritorul.
Separat se amestesca iaurtul cu zaharul pana ce zaharul este topit.
* (folosesc ananasul rondele pt ca imi este util atat la ornat cat si in interiorul tortului)

In iaurt se incorporeaza usor frisca, se amesteca bine si se adauga gelatina.
Intr-o cratita unsa foarte putin cu ulei se pun fructele rondele astfel incat sa se creeze un decor (atat pe marginea cratitei cat si pe fundul acesteia)

Cu o lingura se pune crema rezultata (cu grija pentru a nu deranja fructele). Dupa un strat de crema se pun fructele taiate bucatele, se mai pune putina crema dupa care jumate din piscoturi inmuiate in zeama de la compotul de ananas, iarasi putina crema, iarasi fructe, iarasi crema, iarasi piscoturi si crema.

Peste cratita se pune folie si se da la rece 4 ore.
Cratita aleasa nu trebuie nici sa fie prea inalta si nici prea larga.
Fructele bucati se storc putin de zeama inainte de a fi puse in tort.
Fructele pe care le-am specificat nu trebuie sa fie folosite obligatoriu.

In cazul in care nu va place ananasul inlocuti zeama acestuie cu un sirop facut dintr-o cana cu apa calduta, 2 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilinat.
Dupa 4ore se scoate de la rece cratita si se rastoarna tortul pe o tava dupa care se lasa tot la rece pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Mona
4
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone
Parteneri
Paste cu  afumatura, la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu afumatura, la cuptor

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente...

Paste cu afumatura, la cuptor
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola