Pentru inceput se curata fructele de coaja si se taie din fiecare rondele pentru ornat, iar restul bucatele mici.
Se topesc cele 4 gelatine in apa caludta. Intre timp se bate frisca pana se intareste si se adauga intaritorul.
Separat se amestesca iaurtul cu zaharul pana ce zaharul este topit.
* (folosesc ananasul rondele pt ca imi este util atat la ornat cat si in interiorul tortului)
In iaurt se incorporeaza usor frisca, se amesteca bine si se adauga gelatina.
Intr-o cratita unsa foarte putin cu ulei se pun fructele rondele astfel incat sa se creeze un decor (atat pe marginea cratitei cat si pe fundul acesteia)
Cu o lingura se pune crema rezultata (cu grija pentru a nu deranja fructele). Dupa un strat de crema se pun fructele taiate bucatele, se mai pune putina crema dupa care jumate din piscoturi inmuiate in zeama de la compotul de ananas, iarasi putina crema, iarasi fructe, iarasi crema, iarasi piscoturi si crema.
Peste cratita se pune folie si se da la rece 4 ore.
Cratita aleasa nu trebuie nici sa fie prea inalta si nici prea larga.
Fructele bucati se storc putin de zeama inainte de a fi puse in tort.
Fructele pe care le-am specificat nu trebuie sa fie folosite obligatoriu.
In cazul in care nu va place ananasul inlocuti zeama acestuie cu un sirop facut dintr-o cana cu apa calduta, 2 linguri zahar si 2 pliculete zahar vanilinat.
Dupa 4ore se scoate de la rece cratita si se rastoarna tortul pe o tava dupa care se lasa tot la rece pana la servire.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorNoua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente...
Paste cu afumatura, la cuptorEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii