Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Complexitate
redusa
Tort de Post cu Capsuni si Ananas

Ingrediente

  • Crusta
  • 1 1/4 cana faina alba
  • 1/3 cana ulei
  • 4 linguri apa rece
  • 1/4 lingurita sare
  • Pentru umplutura:
  • 4 mandarine (aici eu am pus capsuni 400 gr)
  • 1 cana tofu (am folosit din cea foarte moale pe care am scurs-o bine)
  • 1 varf cutit vanilina
  • 1/2 cana compot ananas fin tocat (am pus 3/4 cana + esenta menta si ananas)
  • 1/4 cana + 2 linguri miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 cana must de struguri albi sau de mere (suc eu am sarit faza asta)
  • 4 linguri amidon
  • putina sare
  • frisca vegetala (adaugat de la mine)
  • capsuni (adaugat de la mine ptr decor)
  • frunze proaspete de menta (adaugat de la mine ptr decor)

Mod de preparare

Intr-un castron se amesteca faina cu sarea si in altul mai mic se amesteca uleiul cu apa. Apoi compozitia lichida se toarna peste faina si se amesteca putin sa se formeze aluatul de crusta.
Coca obtinuta, se aseaza intre doua foi de film alimentar si se intinde foaia.

Se masoara cu forma de tarta, apoi se desprinde filmul alimentar de deasupra si se aseaza coca in forma de tarta. Nu folosim de cel de al doilea film alimentar pentru asta. Cand asezam coca in forma, avem grija sa avem folia deasupra ca sa o putem indeparta la sfarsit. Dupa indepartarea filmului alimentar, se apasa bine coca pentru a scoate eventualele bule de aer daca exista. Se inteapa cu furculita si se coace la foc mediu aprox 20-25 de minute. Intre timp se prepara crema.

Branza tofu se scurge, se surge si ananasul din conserva, se toaca marunt. Se pun in blender si se mixeaza foarte bine, tofu, ananasul, zeama de lamaie, cana de miere, vanilina, putina sare, si 2 linguri de amidon. Se pune crema rezultata intr-un vas si se da la foc pana se ingroasa (se amesteca intruna).

Acum este faza peste care eu am sarit. Am sa o trec oricum, in cazul in care cineva doreste sa pregateasca reteta originala. In alt vasa se pune celelalte 2 linguri de amidon, se amesteca cu sucul de struguri/ mere si 2 linguri de miere. Se pune pe foc pentru cateva minute.

Asamblarea tortului.
Peste crusta racita se toarna crema obtinuta, se intinde uniform. Se decoreaza dupa preferinta cu clinisori de mandarine sau alte fructe si se toarna compozitia de amidon cu suc deasupra. Se pune desertul la rece.

Peste crema eu am pus capsunile si am decorat cu frisca vegetala amestecata cu putina esenta de menta,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni
Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briose cu afine - reteta de briose pufoase

Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...

Briose cu afine - reteta de briose pufoase
Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofi boieresti - simplu si bun

Cartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.

Cartofi boieresti - simplu si bun
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Sirop de Soc Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Sirop de Soc Pentru Iarna

Sirop de Soc Pentru Iarna
Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone este o combinatie irezistibila intre dulce si acrisor, un adevarat deliciu pentru...

Prajitura cu crema de lamaie si mascarpone - un adevarat deliciu
Parteneri
Dovlecei la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei la cuptor

Incep sa fie dovlecei la preturi acceptabile si cum imi plac am zis sa incerc ceva nou, mai sanatos dar la fel de gustos.

Dovlecei la cuptor
Coulis de capsuni
Culinar.RO

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Coulis de capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent. citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!