Sufleu cu Migdale

Complexitate
redusa
Sufleu cu Migdale

Ingrediente

  • Pentru sufleu:
  • - 200 ml lapte
  • - 80 g faina 000 proaspat cernuta
  • - 40 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • - 80 g migdale decojite, fin macinate
  • - 40 g zahar
  • - 4 galbenusuri
  • - 6 albusuri
  • - 1 plic cu zahar vanilat
  • - sare de mare fin macinata
  • - 30 g unt pentru untat vasele pentru sufleu
  • - 3 linguri cu zahar pentru tapetarea vaselor pentru sufleu
  • Pentru decor:
  • - 30 g migdale fulgi
  • - 1 lingura cu zahar pudra (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare:
- Se pune la fiert (la foc mic) intr-o cratita laptele, zaharul, zaharul vanilat, untul si un praf de sare, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn. Cand amestecul ajunge aproape de temperatura de fierbere, se ia vasul de pe foc si se adauga faina ”in bloc”, amestecand rapid cu o lingura din lemn, pana cand compozitia se desprinde cu usurinta de pe peretii vasului si se formeaza ”o minge de aluat”. Aluatul pregatit se pune intr-un vas si se lasa sa se raceasca timp de 15 minute la temperatura camerei.

- Se pregatesc intre timp vasele pentru sufleu. Eu am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm. Vasele pentru sufleu se unteaza si se tapeteaza apoi cu zahar.

- Cand compozitia pregatita s-a racit, se adauga pe rand galbenusurile (nu se adauga un alt galbenus daca cel agaugat anterior nu a fost incorporat). Pentru acest timp de lucru, se poate folosi mixerul electric cu paletele spiralate.

- Se adauga migdalele fin macinate si se mixeaza compozitia timp de 20 de secunde.
- Albusurile se mixeaza pana se obtine o spuma consistenta.
- Albusurile spuma se incorporeaza in compozitia pregatita anterior.

- Compozitia se pune in formele pentru sufleu pregatite astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din capacitatea acestora.
- Se presara la suprafata fulgi se migdale.

- Se coc in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade c, timp de 15 - 20 de minute (in carte este specificat timpul de 25 de minute insa mi s-a parut destul de mult). Eu am copt sufleurile 15 minute (lucrurile difera cu siguranta de la un cuptor la altul).

- Se serveste imediat (fierbinte) - dureaza aproximativ 1 minut pana ”pierde din inaltime”.
- Optional se presara la suprafata zahar pudra inainte de servire.
Reteta sufleului cu migdale am gasit-o in volumul 4 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Dulciuri”.

Ingredientele mentionate sunt necesare pentru 8 portii.

Am folosit 8 vase pentru sufleu cu diametrul exterior de 9 cm, diametrul interior de 7, 5 cm si inaltimea 5 de cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola