Prajitura cu Mere si Gem

Complexitate
redusa
Prajitura cu Mere si Gem

Ingrediente

  • 2 galbenuse
  • 170 g zahar (eu am pus numai 100)
  • 50 g unt cremos aproape topit
  • 150 ml lapte
  • 1/2 plic praf de copt (1 plic intreg are 16 gr deci am pus ochiometric cca 8 gr)
  • 200 gr faina oo
  • 2-3 mere in functie de cit sunt de mari si cit este suprafata tavii (eu am pus 2 mere)
  • 2 linguri de zahar tos (sau cit este nevoie)
  • citeva linguri de gem (eu voi folosi un gem de corcoduse facut de mine dar puteti folosi orice fel de gem: piersici, caise, peltea de gutui, portocale)

Mod de preparare

- se freaca spuma galbenusele cu zaharul si untul
- se adauga putin lapte, putina faina in care ati amestecat deja praful de copt si tot asa pina se inglobeaza bine, fara cocoloase (se poate si fara mixer dar dc va este mai usor cu el il puteti folosi cu succes)

- varsati compozitia in tava acoperita cu hirtie de copt umezita sub jet de apa si strinsa in pumn ca sa o scurgeti bine (in felul asta se intinde perfect in tava fara sa aiba cute iar voi nu va chinuiti sa decupati ca pe vremuri hirtia dupa modelul tavii acoperind si fundul si peretii dintr-o data)

- peste compozitie asezati frumos (ca solzii) feliile de mere taiate intii in sferturi si fara cutiuta cu semnite. Eu nu am curatat coaja merelor dar daca nu va place puteti curata merele si de coaja. Ca sa nu se inegreasca de cind incepeti sa le curatati, taiati si pina le asezati peste prajitura merele se pot stropi cu zeama de lamiie.

- peste merele asezate deasupra aluatului presarati cu o lingura zahar tos, eu am pus 2 linguri, nu tb s afie un strat prea gros de zahar cia sa cit sa se poata carameliza frumos feliile de mere in timp ce se coc

- coaceti prajitura la 180°c (sau dc nu aveti termometru la foc mediu) cca 40 minute sau mai mult depinde de cuptor.. faceti proba cu scobitoarea si dc iese uscata prajitura e gata

- scoateti rajitura din cuptor si pregatiti un sirop din gem si putina apa pe care le incalziti intr-un ibric, apoi ungeti cu pensula prajitura cu acest sirop

lasati sa se raceasca si apoi taiati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Rulada de Biscuiti (de Post)
4
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert inghetata de mango si vanilie
Bucataras.RO

Desert inghetata de mango si vanilie

Retete de suflet O combinatie minunata intre aromatul mango si vanile intr-o inghetata cremoasa.

Desert inghetata de mango si vanilie
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola