Prajitura cu Gem de Mere (de Post)

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu Gem de Mere (de Post)

Ingrediente

  • - 250gr margarina de calitate superioara
  • - 10 linguri apa
  • - 10 linguri ulei
  • - 4-5 linguri zahar
  • - 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • - sare
  • - faina cat cuprinde
  • - 400-600gr gem de mere

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate (mai putin gemul de mere) se framanta un aluat potrivit de tare. Aluatul obtinut se inveleste in folie alimentara si se tine la frigider minim doua ore, dupa care se imparte in patru portii egale din care se fac foi, ce se vor pune alternativ in tava (foaie-mere, foaie-mere) si se termina cu foaie.

Se presara zahar deasupra dupa care se da la cuptorul incalzit in prealabil si se tine 40-50 minute (se face testul cu scobitoarea). Prajitura se taie rece.
In loc de gem de mere se pot folosi cu succes și mere proaspete. Merele se spala, nu se curata de coaja, se dau pe razatoarea cu dintii mari si se pun in tigaie la foc mic cu zahar dupa gust, un praf de scortisoara si se lasa sa scada sucul lasat de mere. cand nu se mai vede sirop in tigaie se iau de pe foc. Se lasa sa se raceasca pentru a putea fi folosite la prajitura.

Prajitura se coace in tava de 20 cm pe 30 cm.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Mona
3
Dulciuri

Prajitura Mona

Prajitura Mona
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Rulada de Biscuiti (de Post)
5
Dulciuri

Rulada de Biscuiti (de Post)

Rulada de Biscuiti (de Post)
Parteneri
Farfalle cu hribi si smantana
Bucataras.RO

Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Farfalle cu hribi si smantana
Oua vopsite in foi de ceapa
Culinar.RO

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola