Pentru panna cotta:
- Se pregatesc toate ingredientele. Capsunile se spala si se indeparteaza coditele.
- Foile de galatina se pun intr-un vas cu apa rece si se lasa timp de 10 - 15 minute (conform instructiunilor mentionate pe ambalaj).
- Se incalzesc putin 100 ml de frisca, la foc mic (nu trebuie sa atinga temperatura de fierbere - frisca trebuie sa fie doar calduta).
- Se scurg bine foile de gelatina si se pun in vasul in care se afla frisca incalzita. Se amesteca cele doua ingrediente cu o lingura din lemn pana amestecul devine omogen.
- Se pun intr-o oala 400 ml de frisca, 10 - 20 g zahar (in functie de preferinte), esenta de vanilie si amesteca ingredientele cu ajutorul unei linguri din lemn. Vasul se pune la foc mic - mediu, amestecand usor, pana atinge temperatura de fierbere. Cand amestecul incepe sa fiarba se ia vasul de pe foc.
- Se adauga cei 100 ml de frisca in care s-a dizolvat gelatina, incalziti in prealabil si se amesteca pana la obtinerea unui amestesc omogen. Amestecul obtinut se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru jeleul de capsuni:
- Gelatina (10 g) se pune in 100 ml apa rece. Se amesteca si se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei.
- Se pune gelatina hidratata intr-un vas, la foc minim, amestecand continuu si indepartand periodic vasul de flacara, pana se se topeste complet (fierberea distruge gelatina).
- Fructele se pun intr-un blender impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. Se mixeaza ingredientele.
- Se adauga treptat gelatina pregatita anterior si se amesteca pana la obtinerea unui amestec omogen.
Asezarea desertului in forme:
- Se pune in fiecare forma pregatita un strat de ”panna cotta”.
- Vasele se pastreaza timp de 10- 15 minute in congelator pana desertul dobandeste consistenta si permite adaugarea jeleului de fructe fara ca acestea sa se imbine. Se procedeaza identic pentru fiecare strat (altarnand ”panna cota” si jeleul de fructe dupa preferinta).
- Desertul se pastreaza la frigider timp de min 5 - 6 ore inainte de servire, acoperit cu o folie protectoare.
- Se decoreaza inainte de servire, cu bucatele de fructe.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramelIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii