Pentru inceput amestecam ouale cu zaharul le batem bine si subtiem cu laptele. Compozitia obtinuta o fierbem la foc mic intr-un ceaunel si este gata atunci cand glaseaza lingura. Se lasa sa se raceasca bine iar intre timp preparam zaharul caramel astfel:se topeste zaharul pana obtinem o culoare maronie se stinge cu lapte si se mai fierbe pana ce zaharul sa topit, se da la rece. Compozitia de ou se amesteca cu zaharul caramel formand o crema.
Frisca se bate apoi se adauga si smantana si se spumeasa incontinuare. Cand este bine batuta se adauga crema de ou si zahar caramel amestecandu-se bine.
Aceasta compozitie am turnat-o in caserole si am decorat-o cu fulgi de ciocolata. O introducem la congelator pentru cateva ore. Nu este nevoie sa o amestecam pe parcurs.
Inghetata rezultata este foarte alifioasa fara pic de ace de gheata
Nu am folosit alte esente ca sa nu alterez gustul de caramel.
Briosele cu afine sunt delicioase prajituri individuale, perfecte pentru micul dejun, gustari sau deserturi. Acestea sunt...
Briose cu afine - reteta de briose pufoaseCartofii boieresti sunt un fel de mancare simplu de preparat, ieftin si cu ingrediente la indemana oricui.
Cartofi boieresti - simplu si bunSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAm avut eu o idee in legatura cu acest tort, insa nu mi-a iesit ceea ce mi-am dorit deoarece jeleul a fost intr-un strat...
Desert tort in doua culori cu crema de vanilie si jeleu de caise• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...
Coulis de capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii