Ciupercile se spala, se curata si se taie feliute. Eu am impartit catitate de ciuperci in 4, asa incat am folost 8 linguri de ulei. Trebuie avut grija ca sa se prajesca ciupercile cat de cat bine, la foc mare, amestecand continuu si sa nu fie inghesuite.
Asadar, am pus intr-o tigaie, 2 linguri de ulei de floarea-soarelui si am pus 1 portie de ciuperci, din cele 4, mentionate mai sussi le-am lasat la prajit, la foc iute. Odata prajite ciupercile, am presarat sare, piper si zeama de la o jumatate de lamaie, peste ele. Am amestecat bine si le-am lasat deoparte.
Separat, am taiat ceapa si usturoiul. Am pus intr-o tigaie 2 linguri de ulei, dupa care ceapa si usturoiul. Le-am lasat sa se pajeasca 2 minute, amestecand continuu, dupa care am adaugat ciupercile cu tot cu zeama lasata. Am mai adaugat apa si lingurita de boia si le-am lasat la fiert.
Pana ciupercile s-au fiert, am facut sosul, din faina, sos tomat si lapte pe care l-am amestecat bine si l-am lasat dupa aceea. Deoparte.
Odata, ce ciupercile erau moi, iar apa a scazut considerabil, am adaugat sosul de faina, mai sus mentionat.
Am amestecat bine si le-am mai lasat pe foc, max 5 minute, pana a fiert si faina. Inainte de a stinge focul, am presarat patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Se poate servii cu mamaliga sau orez.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaDelicioaseeele ... Andruta îi vinovata:)) pt pofta și pt statul în bucătărie pe o asemenea căldură :))
Clătite cu pere și nuca de cocos în compozițieIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii