Iata un sos onctuos si pacatos de bun!
Punem la fiert intr-o craticioara otetul, vinul si tarhonul uscat, pana la reductie: din cantitatea pusa pe foc, dupa aprox. 1/2 ora trebuie sa ramana 2 linguri de reductie. Strecuram aceasta esenta printr-un tifon des si lasam sa se raceasca.
Cele trei galbenusuri le frecam cu putina sare pana la inspumare, adaugam cele doua linguri de reductie si ne mutam pe un vas cu aburi, dam din tel intr-una pana cand da semne de ingrosare. Cand galbenusurile sunt destul de ferme, incepem sa picuram untul topit, amestecand mereu pana se incorporeaza toata cantitatea de unt.
Asezonam cu atata ceapa piper si tarhon verde cat ne convine; la aceasta cantitate eu pun o ceapa mijlocie si 3 fire de tarhon. Daca urmeaza sa folosesc sosul la carne de vita, ultima verdeata pe care o pun este cimbru proaspat.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii