Ingrediente
● Pentru 430- 450 g : |
● 40 g seminte de mustar in amestec, galbene si negre |
● sare sau vegeta |
● dupa preferinta si gust |
● 1-2 linguri miere sau zahar (brun) |
● dupa preferinta |
● 1/2 lingurita turmeric (curcuma) |
● sofran sau curry |
● dupa preferinta si gust |
● 1/2 pahar otet de vin alb sau rosu, de buna calitate |
● 1/2 pahar bere sau vin alb sec ori apa, dupa preferinta |
● Se mai pot adauga arome, dupa preferinta si gust: |
● hrean ras, sau |
● tarhon (cimbru, leustean, etc) tocat marunt, sau |
● ghimbir ras, sau |
● nucsoara (cardamon, coriandru) pudra, sau |
● sare frecata cu catei de usturoi zdrobiti |
Mod de preparare
Macinati fin, gen faina, 1/2 din cantitatea de boabe de mustar cu rasnita electrica de cafea.
Separat, intr-un bol de sticla, amestecati mierea (zaharul), sarea (vegeta), otetul, berea (vinul sau apa) prin batere cu telul para. Ajustati din ingredientele amestecului dupa gustul vostru, sarat- dulce- acru, avand grija sa predomine acru.
Adaugati colorantul bio- turmeric (sofran sau curry) dizolvat in foarte putin lichid, faina macinata, boabele de mustar intregi si omogenizati foarte bine.
Adaugati bere sau vin (apa) pentru a regla fluiditatea amestecului, tinand cont ca in timp lichidul este partial absorbit de mustarul pudra si boabe.
Lasati la temperatura camerei cateva ore (2 - 4 ore), apoi transferati in borcan inchis ermetic cu capac si dati la frigider.
Se poate consuma dupa 2 - 3 zile si pastra la frigider 2 - 3 saptamani.
Fiind un mustar tip Dijon acesta este putin iute.
Pentru pastrare mai indelungata se sterilizeaza la bain-marie 20- 30 min, dar in felul acesta se pierd multe din proprietatile naturale ale produsului.
Recomandarea mea este sa pregatiti o cantitate mai mica repetand procedeul de cate ori aveti nevoie.
Am pregatit de mai multe ori acest mustar si pot face cateva precizari in completarea retetei preluate si trecuta mai sus:
Combinand semintele de mustar galbene cu cele negre in diferite proportii veti obtine gusturi diferite deoarece, semintele galbene sunt mai slabe, iar cele negre mai iuti si cu gust mai intens
Aroma de mustar se activeaza cand semintele vin in contact cu un lichid, astfel puteti obtine gusturi si tipuri diferite de mustar jongland cu cele doua feluri de seminte de mustar.
Gustand amestecul imediat ce l-ati obtinut acesta va fi foarte iute si inecacios.
Pentru a obtine un gust normal de mustar puteti sa-l lasati chiar si 1 saptaman la temperatura camerei, dupa care gustati in fiecare zi si cand ajunge pe placul vostru il puneti in frigider in borcan cu capac.
Cu cat il tineti mai mult afara, cu atat va scadea iuteala si va avea un gust mai delicat, gustul iute si inecacios disparand.
Daca doriti un mustar foarte light il tineti afara aproximativ 1 luna. Pastrati apoi la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa" nu uita sa ii faci un review.
Separat, intr-un bol de sticla, amestecati mierea (zaharul), sarea (vegeta), otetul, berea (vinul sau apa) prin batere cu telul para. Ajustati din ingredientele amestecului dupa gustul vostru, sarat- dulce- acru, avand grija sa predomine acru.
Adaugati colorantul bio- turmeric (sofran sau curry) dizolvat in foarte putin lichid, faina macinata, boabele de mustar intregi si omogenizati foarte bine.
Adaugati bere sau vin (apa) pentru a regla fluiditatea amestecului, tinand cont ca in timp lichidul este partial absorbit de mustarul pudra si boabe.
Lasati la temperatura camerei cateva ore (2 - 4 ore), apoi transferati in borcan inchis ermetic cu capac si dati la frigider.
Se poate consuma dupa 2 - 3 zile si pastra la frigider 2 - 3 saptamani.
Fiind un mustar tip Dijon acesta este putin iute.
Pentru pastrare mai indelungata se sterilizeaza la bain-marie 20- 30 min, dar in felul acesta se pierd multe din proprietatile naturale ale produsului.
Recomandarea mea este sa pregatiti o cantitate mai mica repetand procedeul de cate ori aveti nevoie.
Am pregatit de mai multe ori acest mustar si pot face cateva precizari in completarea retetei preluate si trecuta mai sus:
Combinand semintele de mustar galbene cu cele negre in diferite proportii veti obtine gusturi diferite deoarece, semintele galbene sunt mai slabe, iar cele negre mai iuti si cu gust mai intens
Aroma de mustar se activeaza cand semintele vin in contact cu un lichid, astfel puteti obtine gusturi si tipuri diferite de mustar jongland cu cele doua feluri de seminte de mustar.
Gustand amestecul imediat ce l-ati obtinut acesta va fi foarte iute si inecacios.
Pentru a obtine un gust normal de mustar puteti sa-l lasati chiar si 1 saptaman la temperatura camerei, dupa care gustati in fiecare zi si cand ajunge pe placul vostru il puneti in frigider in borcan cu capac.
Cu cat il tineti mai mult afara, cu atat va scadea iuteala si va avea un gust mai delicat, gustul iute si inecacios disparand.
Daca doriti un mustar foarte light il tineti afara aproximativ 1 luna. Pastrati apoi la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Mustar Tip Dijon Pregatit Acasa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
iuliajewel
• 06.02.2011 03:21:53
Foarte folositore reteta asta pentru cei indemnati spre a manca sanatos si curat d.p.d.v. E-uri si alti conservanti!!!
Ca sa nu mai spun ca dupa ce desfaci un borcan de mustar din comert, se "alege"...se "taie" daca nu-l consumi in cel mai scurt timp. Degeaba amesteci ca sa-l reanimezi, gustul si dezgustul sunt egale :((
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 22.02.2011 11:17:05
Mitinita, curaj ! Se prepara atat de usor si este foarte bun si sanatos !