Maioneza Vegetariana cu Lapte (Poate Fi si de Soia)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Maioneza Vegetariana cu Lapte (Poate Fi si de Soia)

Ingrediente

  • 150 ml lapte degresat (de soia daca vreti sa fie reteta de post ortodox)
  • 300 ml ulei (150 esxtravirgin de masline si 150 de porumb)
  • 1-2 linguri de otet de mere
  • sare
  • piper
  • curcuma si iarba ciorii
  • cine vrea poate sa adauge usturoi

Mod de preparare

Se pun toate ingedientele in paharul mixerului vertical si mixam la viteza maxima 7 minute. Daca nu este pe placul nostru mai adaugam 1 lingura de ulei si mai mixam.

Se serveste rece, caci mixerul o incalzeste si gustul nu va fi la fel de bun ca atunci cind ati pastrat-o in frigider putin.

De ce este buna:
Laptele in aceeasi cantitate cu oul (pe care il inlocuieste) are mai putin colesterol, dar este mai bogat in calciu si saruri minerale
Curcuma se stie ca are calitati care previn cancerul in special cel de sin dar si cel gastro intestinal.
Reteta inventata de catre un tinar cercetator Marco Binachi, autorul a doua carti in care prezinta alimentele care previn cancerul si retete care se pot realiza cu aceste alimente.

El lucreaza ca cercetator la institutul de oncologie moleculara din Milano (Istituto f. i. r. c. di Oncologia Molecolare, Milano) si colaboreaza cu fundatia Umberto Verronesi, cu scolile profesionale de bucatari impreuna cu care creeaza aceste retete.

Este si un divulgator stiintific caci merge prin scoli si impartaseste copiilor ceste cunostinte dar la nivelul lor, ii invata sa manince sanatos, le explica ca de fapt si cel mai simplu si putin important gest in bucatarie este de fapt important si ei chiar fac "cercetare" si biologie moleculara uneori fara sa stie.

Face impreuna cu copii experimente didactice ca sa le atraga atentia si sa ii faca curiosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Fanta
2
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Colaci impletiti
Bucataras.RO

Colaci impletiti

Colacul este un fel de paine dospita, avand forma de inel, sau forma rotunda cu diverse ornamente ori impletituri, iar...

Colaci impletiti
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola