Chilli con carne la slow cooker Crock Pot

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
240 minute
Complexitate
medie
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot

Ingrediente

  • • Fasole rosie cca. 500 g,
  • • Porumb cca. 250 g ( 1 conservă),
  • • Carne tocata mixtă cca. 600 g,
  • • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • • Praz 1 fir subțire,
  • • Ardei kapia 1 bucată,
  • • Roșii uscate cca. 100 g,
  • • Bere cca. 500 ml,
  • • Sare de mare cca. 2 linguri,
  • • Piper proaspăt măcinat 1 lingură,
  • • Oregano 1 lingură,
  • • Foaie de dafin 1 bucată,
  • • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • • Boia de ardei iute cca. 1 linguriță.
  • • Pasta de roșii cca. 500 ml,

Mod de preparare

• Fasolea roșie se curăță, se spală și se pune la umflat peste noapte in apă rece.
• Ardeiul kapia, ceapa și prazul curățate și tocate mărunt se călesc în puțin untdelemn și apă, la foc mediu, neacoperit cca. 10 minute.
• Se adaugă carnea tocată, mirodeniile ( sare, piper, boia, oregano) și se lasă la călit cca. 10 minute la foc mediu.
• Amestecul de carne și legume se transferă în vasul ceramic al aparatului slow cooker Crock Pot (dacă aș fi avut un MulticookerCrockPotExpres – MCPE :D)) călirea ingredientelor s-ar fi făcut direct în vasul aparatului!), apoi se adaugă fasolea roșie scursă de apă, boabele de porumb, berea, pasta de roșii, roșiile uscate și foia de dafin, se amestecă ușor să se înglobeze toate ingredientele. Se pornește aparatul CrokPot, se setează la nivelul HIGH pentru 4 ore și se lasă să gătească lent. Dacă mai este nevoie de lichid, completați cu bere
• Mâncare se servește fierbinte cu pâine sau mămăligă, eu în schimb am savurat-o cu brânză grasă de oaie.
• Spor și poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa