Pentru marinat intr-o cratita puneti zaharul, sarea, melasa, enibahar, boabele de piper si 500 ml apa. Incalziti acestea pana zaharul si sarea sunt topite apoi lasati deoparte. Intr-un bol cu un dimametru mare puneti 1 l de apa si restul de ingrediente.
Dupa ce apa din cratita s-a racit turnati in bol, amestecati apoi puneti carnea. Acoperiti si lasati in frigider 4 ore. Scoateti bolul si mai lasati inca o ora la temperatura camerei.
Intre timp luati doua boluri mici termorezistente, ungeti pe dinafara cu ulei de masline apoi inveliti cu cate o lipie, puteti sa indoiti putin acestea in cateva locuri daca sunt mai mari. Acoperiti cu o folie de aluminiu incat sa nu sa desprinda lipiile.
Preincalziti cuptorul la 180°c (gaz 4). Puneti-le bolurile in cuptor (cu fundul in sus) 10 minute dupa care luati folia de aluminiu si mai lasati-le inca 5-7 minute. Lasati apoi sa se raceasca.
Scoateti pieptul de curcan, uscati-l cu un prosop de bucatarie si asezonati bine cu piper. Topiti untul dupa care puneti-l intr-un blender impreuna cu celelalte ingrediente pentru glazura si pulsati intr-o pasta fina. Ungeti carnea pe ambele parti.
Transferati intr-o tava cu folie de aluminiu. Coaceti la 200°c (gaz 6) aproximativ 15 minute sau pana cand are temperatura interna de 74 °c. Inainte sa taiati lasati sa stea deoparte 5-6 minute.
Desprindeti cu grija fiecare lipie de bol. Intr-un bol emulsificati bine ingredientele pentru dressing. Rupeti salata iceberg in bucati mici peste dressing, puneti feniculul si salata mielului. Amestecati bine acestea. Portionati in bolurile de lipie, presarati migdale, rodie, si smochine. Feliati carnea si aranjati peste salata.
*Daca pieptul de curcan nu are o grosime egala desfaceti acesta in partea cea mai groasa pentru ca acesta sa se gateasca uniform.
** Optional inainte de a scoate pieptul de curcan puteti tine sub grill 2-3 minute.
Lasagna este un preparat delicios si destul de versatil. Iata o reteta clasica pentru lasagna cu carne:
Lasagna - delicios si usor de preparatSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAcestea sunt vestitele clatite americane, groase, spongioase care sunt adesea consumate cu sirop de artar sau bacon prajit....
American pancakesBriose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache
Comentarii