Salata Fundite Marmorate cu Creveti si Capsuni in Sos Curry

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Salata Fundite Marmorate cu Creveti si Capsuni in Sos Curry

Ingrediente

  • Pentru aluat verde:
  • 1 ou
  • ~ 6 linguri cu varf de faina, se poate sa intre putin mai mult
  • 1 legatura de spanac
  • 1 lingura ulei de masline
  • 0, 5 lingurita sare
  • Pentru aluat galben:
  • 1 ou
  • ~ 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita rasa praf de turmeric
  • 1 lingurita rasa praf de boia de ardei dulce
  • 1 lingura ulei de masline
  • 0,5 lingurita sare
  • Ingrediente pentru salata:
  • 60 gr paste fundite
  • 15 frunze de spanac proaspat
  • 4 fire de ceapa verde
  • 30 creveti fierti
  • 10 rosii cherry
  • 1 pahar mare capsune proaspete
  • 5 linguri porumb fiert
  • Pentru sos:
  • 1 lamaie (sucul)
  • 2 lingurite miere de albini
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita sos soia dark
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 2 lingurite pasta curry galbena
  • ~ 8 linguri ulei de masline
  • un varf de sare

Mod de preparare

Pentru paste:
Facem doua tipuri de aluat, unul cu spanc si al doilea cu turmeric si boia.

Pentru aluatul verde:
Facem un piure de spanac cu ajutorul unui blender.
Spargem in cana blenderului oul, adaugam spanacul, sarea, uleiul si le mixam impreuna pana obtinem o compozitie omogena.
Turnam compozitia de spanac intr-un vas, adaugam faina si amestecam cu o furculita, apoi framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat.

Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Preparam aluatul galben:
Intr-un vas, spargem oul, adaugam turmericul, boiaua, sarea si uleiul, amestecam putin cu o furculita pana se va desface oul.
Adaugam in ou faina, amestecam putin cu o furculita apoi, framantam aluatul cu mana pana vom obtine o bila compacta de aluat.
Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Preparam funditele:
Impartim fiecare tip de aluat in trei bilute egale ca sa ne usuram lucrul, le tinem acoperite cu folie ca sa nu se zvante.

Luam cate o biluta de aluat de fiecare culoare si facem cate un sul lung, in timp ce intindem aluatul in sul, ne umezim mainile ca sa se intinda mai usor.

Rasucim intre ele cele doua suluri obtinute de aluat, aplatizam sfoara obtinuta cu palma pe planul de lucru ca sa se lege mai bine intre ele, si repetam operatia inca de 2 ori.

Pe masa infainata, intindem cu facaletul aluatul marmorat intr-o foaie subtire.

Taiem pe lungime aluatul in fasii cu latimea de 4 cm cu un cutit rola cu model ondulat.

Dupa ce am taiat aluatul pe lungime, il taiem pe latime cu un cutit rola simplu in dreptunghiuri cu latimea de 2, 5 cm.

Confectionam fundite din dreptunghiurile obtinute.

Luam cate un dreptunghi de aluat si il umezim cu putina apa cu ajutorul inei pensule mici, pe linia plierii viitoarei fundite pe ambele parti a aluatului.

Indoim dreptunghiul pe linia plierii in jumatate apoi ridicam laturile opuse in sus pana la indoitura formata, le apasam putin pe mijloc cu degetele ca sa se lipeasca intre ele.

Funditele obtinute le aranjam pe o tava infainata si le lasam la uscat pana a doua zi.

Dupa ce s-au uscat bine, le putem pastra intr-o cutie cu capac timp indelungat.

Preparare salata:
Pastele se fierb al dente in apa cu putina sare.
Rosiile si capsunele se spala si se taie in 4 sau in 2, in functie de marime.
Frunzele spalate de spanac, se rup bucati potrivite.

Decorticam crevetii fierti.
Pe un platou mare aranjam frunzele de spanac, peste ele aranjam restul ingredientelor.

Separat preparati sosul curry:
Amestecati sucul de lamaie cu mierea de albini, sarea, mustarul, sosul de soia, otetul balsamic si pasta curry, le mixati cu o furculita, turnand cate putin ulei pana se ingroasa compozitia ca un sos.

Stropiti cu sosul curry salata.

Pofta buna!
Lasati salata pentru 10 minute sa se condimenteze inainte sa o serviti.
Pentru un gust ca la carte, folositi pentru salata capsune dulci.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Prajitura rasturnata cu visine si caise
2
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
4
Dulciuri

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor

Cheesecake-ul cu afine este o imbinare minunata intre cremozitatea fina branzei de vaci si prospețimea zemoasa a afinelor.

Cheesecake cu afine - cremos si racoritor
Bors cu loboda rosie, reteta de post
5
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Parteneri
Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Bucataras.RO

Rulouri din piept de pui invelite in bacon

Mi-au placut rulourile lui Rocsi si am facut si eu unele, dar fara cascaval. Am folosit condimentele pe care le...

Rulouri din piept de pui invelite in bacon
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti