Salata Frantuzesca de Vinete

Complexitate
redusa
Salata Frantuzesca de Vinete

Ingrediente

  • -2 vinete medii
  • -cativa catei de usturoi
  • -ace sau ramurele de rozmarin proaspat sau uscat
  • -cateva ramurele de cimbrisor sau cimbru proaspat
  • -ulei de masline
  • -frunze de patrunjel si/sau coriandru verde, dupa preferinta
  • -suc de lamaie, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -75 g smantana/ smantana neindulcita pentru frisca (batuta) sau cantitate dupa gust
  • Pentru servit
  • -ciuperci coapte sau felii de ardei gras/de rosii ori de paine prajita

Mod de preparare

Spalati vinetele si taiati-le in doua pe lungime. Crestati-le miezul in zig-zag, creand romburi adanci in pulpa si frecati-l cu un catel de usturoi, pentru aroma.

Introduceti in miezul unei jumatati de vinete cateva ace de rozmarin, iar in cealalta, ramurele de cimbrisor. Stropiti vinetele cu ulei de masline si presarati sare peste ele. Lasati pe fiecare jumatate de vanata cateva felii de usturoi. Procedati la fel cu fiecare vanata.

Pregatiti o folie de aluminiu, puneti jumatatile de vinete impreuna (refaceti vanata) avand grija sa ramana inauntru cimbrisorul, rozmarinul si usturoiul. Rulati si strangeti bine folia peste vanata.
Dati vinetele la cuptor la 200 grade, aproximativ 50 min.

Desfaceti pachetele cat sunt fierbinti si scoateti imediat miezul cu o lingura. Aruncati coaja si ierburile aromatice. Tocati foarte bine miezul fierbinte impreuna cu usturoiul copt (etapa importanta pentru a se combina bine aromele).

Incalziti 2 linguri ulei de masline, puneti miezul in tigaie si caliti la foc mare circa 3- 4 min sau pana scade zeama, amestecand mereu. Dati deoparte.

Adaugati imediat patrunjelul verde tocat fin si/sau putin coriandru (optional), suc de lamaie (dupa gust) si potriviti de sare si piper. In nici un caz nu renuntati la piper, el are rolul de a trezi toate aromele inabusite de foc.

Adaugati smantana, pe rand, cate 1 lingurita, cat vinetele sunt calde, dar nu fierbinti, amestecand de fiecare data. Puteti pune cata smantana doriti. Salata in final va si cremoasa si cu o culoare foarte deschisa

* Daca aveti smantana pentru frisca, mai intai o bateti, apoi o adaugati.
Serviti dupa ce s-a racit.
Puteti sa coaceti niste ciuperci si sa serviti caviarul de vinete acompaniat cu ele.
Este foarte bun pe felii de ardei/rosii sau de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Paris Brest

Paris Brest

Paris Brest
Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry

Curry de pui - cel mai gustos curry
Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata

Chec umplut cu gem de fructe de padure si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
1
Carte de bucate

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Piept de pui cu sos gorgonzola
3
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Această rețetă de piept de pui cu sos gorgonzola îmbină perfect savoarea delicată a cărnii de pui cu bogăția și...

Piept de pui cu sos gorgonzola
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Chec la cana cu Nutella
Culinar.RO

Chec la cana cu Nutella

Checul la cana este o metoda super-rapida de a avea un desert absolut delicios in timp record. Checul pufos cu nutella este...

Chec la cana cu Nutella
Supa de ceapa
Gustos.RO

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa