Salata Frantuzesca de Vinete

Complexitate
redusa
Salata Frantuzesca de Vinete

Ingrediente

  • -2 vinete medii
  • -cativa catei de usturoi
  • -ace sau ramurele de rozmarin proaspat sau uscat
  • -cateva ramurele de cimbrisor sau cimbru proaspat
  • -ulei de masline
  • -frunze de patrunjel si/sau coriandru verde, dupa preferinta
  • -suc de lamaie, dupa gust
  • -sare
  • -piper
  • -75 g smantana/ smantana neindulcita pentru frisca (batuta) sau cantitate dupa gust
  • Pentru servit
  • -ciuperci coapte sau felii de ardei gras/de rosii ori de paine prajita

Mod de preparare

Spalati vinetele si taiati-le in doua pe lungime. Crestati-le miezul in zig-zag, creand romburi adanci in pulpa si frecati-l cu un catel de usturoi, pentru aroma.

Introduceti in miezul unei jumatati de vinete cateva ace de rozmarin, iar in cealalta, ramurele de cimbrisor. Stropiti vinetele cu ulei de masline si presarati sare peste ele. Lasati pe fiecare jumatate de vanata cateva felii de usturoi. Procedati la fel cu fiecare vanata.

Pregatiti o folie de aluminiu, puneti jumatatile de vinete impreuna (refaceti vanata) avand grija sa ramana inauntru cimbrisorul, rozmarinul si usturoiul. Rulati si strangeti bine folia peste vanata.
Dati vinetele la cuptor la 200 grade, aproximativ 50 min.

Desfaceti pachetele cat sunt fierbinti si scoateti imediat miezul cu o lingura. Aruncati coaja si ierburile aromatice. Tocati foarte bine miezul fierbinte impreuna cu usturoiul copt (etapa importanta pentru a se combina bine aromele).

Incalziti 2 linguri ulei de masline, puneti miezul in tigaie si caliti la foc mare circa 3- 4 min sau pana scade zeama, amestecand mereu. Dati deoparte.

Adaugati imediat patrunjelul verde tocat fin si/sau putin coriandru (optional), suc de lamaie (dupa gust) si potriviti de sare si piper. In nici un caz nu renuntati la piper, el are rolul de a trezi toate aromele inabusite de foc.

Adaugati smantana, pe rand, cate 1 lingurita, cat vinetele sunt calde, dar nu fierbinti, amestecand de fiecare data. Puteti pune cata smantana doriti. Salata in final va si cremoasa si cu o culoare foarte deschisa

* Daca aveti smantana pentru frisca, mai intai o bateti, apoi o adaugati.
Serviti dupa ce s-a racit.
Puteti sa coaceti niste ciuperci si sa serviti caviarul de vinete acompaniat cu ele.
Este foarte bun pe felii de ardei/rosii sau de paine prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.