Tot din " repertoriul" Peruan:
O salata simpla, fara maioneze si alte " imbunatatiri" aduse de Americani/Europeni, desi rezultatul sta in farfurie mandra si tzapana de parca as fi folosit cea mai tare maioneza - e modul lor de-a face dressingul/vinegreta - se comporta ca o maioneza, fara a contine o tona de ulei.
Pentru o salata ce poate satura 4-6 persoane, aveti nevoie de o jumatate de varza, 2 fructe de mango, 2 de avocado, o ceapa rosie (optional - eu totusi am folosit-o fiindca aroma fructului de mango este atat de puternica incat am vrut sa o contrabalansez), zeama unei lamai, (tare bine ar fi fost sa fi avut limeta), o bucata de telemea sau cas si nelipsitele oua fierte.
Puneti ouale la fiert 8 minute si scoateti-le in apa rece.
Taiati fin de tot varza si presarati-o cu sare, pana terminati cu restul ingredientelor; curatiti si taiati cuburele mangoul. Separat, curatiti ceapa rosie, taiati-o maruntel si la urma de tot, curatiti avocadoul. Pastrati samburii. Din avocado pasat, 'furculitzat' si un pic de ulei faceti un soi de maioneza pe care o asezonati cu multa zeama de lamaie, ceapa rosie foarte fin taiata - e formidabil de bun dressingul asta.
Stoarceti varza in maini, amestecati-o cu fructele de mango cuburele si bucati de telemea ori cas. Turnati deasupra "maioneza" din avocado, montati pe farfurie si ornati cu ouale fierte, cuburele de rosii, eventual si frunze de salata verde. Veti fi uimite de cat de buna si frumoasa este felul asta de salata.
Am zis sa pastrati samburii de avocado - ei zic si eu confirm - samburele pus in mijlocul salatei impiedica oxidarea avocado-ului - chiar si dupa ce sta o noapte la frigider, salata e tot verde si frumoasa; au dreptate (mai ales ca salata asta e buna rece de tot si ii trebuie o vreme la frigider)
Sa o incercati ca merita!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii