Salata de Pui Braziliana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de Pui Braziliana

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • carne fiarta de pui (partea superioara de la 2 pulpe sau un piept de pui)
  • mazare fiarta (o jumatate de conserva mica)
  • porumb fiert (o jumatate de conserva mica)
  • 1 lingura cu stafide
  • 2 linguri cu masline fara simburi si tocate marunt
  • 2 morcovi curatati de coaja si rasi (eu i-am taiat betisoare)
  • 1 mar curatat de coaja, cotor si taiat cuburi mici sau ras
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • sare
  • mustar
  • ulei cit e nevoie
  • Garnitura:
  • 2 cartofi medii
  • sare si ulei pentru prajit

Mod de preparare

* In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus.

Curatati si taiati subtiri cartofii, ca pentru cartofi pai. Ii spalati in apa rece, scurgeti si apoi uscati cu servetul. Ii prajiti in ulei fierbinte, cind sunt gata si crocanti ii scoateti cu paleta si ii lasati sa se scurga pe hirtia speciala pentru prajeli. Adaugati acum si sarea.

Amestecati intr-un castron toate ingredienteleì, carnea de pui rupta sau taiata in bucati si restul la iar la urma adaugati maioneza si amestecati bine.

Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti.
O salata asemanatoare ca si ingrediente putin cu salata noastra beuf, este si ea traditionala mai ales la sarbatori (Craciun, Revelion).

Numele i se trage de la o reteta braziliana, dar nu este acelasi lucru, aceasta e o salata in timp ce Salpicão portughez e o mincare. Cine este curios poate sa caute pe net si va gasi multe informatii importante.

Are anumite ingrediente obligatorii: puiul, mazarea si porumbul fierte si stafidele. Unii pun mar si altii ananas sau alte ingrediente care oricum la noi nu se gasesc. Si obligatoriu se serveste cu cartofi prajiti deasupra. In Brazilia se gasesc acesti cartofi pai extrem de subtiri (ca sireturile de pantofi vad ca se numesc la ei) sau cartofi rasi pe razatoare si apoi prajiti in mult ulei incins, sa fie subtiri si crocanti. Cred ca ar merge si niste chipsuri de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.