Salata de Pui Braziliana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de Pui Braziliana

Ingrediente

  • Ingrediente pentru doua portii:
  • carne fiarta de pui (partea superioara de la 2 pulpe sau un piept de pui)
  • mazare fiarta (o jumatate de conserva mica)
  • porumb fiert (o jumatate de conserva mica)
  • 1 lingura cu stafide
  • 2 linguri cu masline fara simburi si tocate marunt
  • 2 morcovi curatati de coaja si rasi (eu i-am taiat betisoare)
  • 1 mar curatat de coaja, cotor si taiat cuburi mici sau ras
  • Maioneza:
  • 1 galbenus
  • sare
  • mustar
  • ulei cit e nevoie
  • Garnitura:
  • 2 cartofi medii
  • sare si ulei pentru prajit

Mod de preparare

* In plus in reteta originala mai exista si ceapa tocata si smintina pe care eu nu le-am pus.

Curatati si taiati subtiri cartofii, ca pentru cartofi pai. Ii spalati in apa rece, scurgeti si apoi uscati cu servetul. Ii prajiti in ulei fierbinte, cind sunt gata si crocanti ii scoateti cu paleta si ii lasati sa se scurga pe hirtia speciala pentru prajeli. Adaugati acum si sarea.

Amestecati intr-un castron toate ingredienteleì, carnea de pui rupta sau taiata in bucati si restul la iar la urma adaugati maioneza si amestecati bine.

Serviti in farfurie direct sau pe un platou adaugind desupra salatei cartofii prajiti.
O salata asemanatoare ca si ingrediente putin cu salata noastra beuf, este si ea traditionala mai ales la sarbatori (Craciun, Revelion).

Numele i se trage de la o reteta braziliana, dar nu este acelasi lucru, aceasta e o salata in timp ce Salpicão portughez e o mincare. Cine este curios poate sa caute pe net si va gasi multe informatii importante.

Are anumite ingrediente obligatorii: puiul, mazarea si porumbul fierte si stafidele. Unii pun mar si altii ananas sau alte ingrediente care oricum la noi nu se gasesc. Si obligatoriu se serveste cu cartofi prajiti deasupra. In Brazilia se gasesc acesti cartofi pai extrem de subtiri (ca sireturile de pantofi vad ca se numesc la ei) sau cartofi rasi pe razatoare si apoi prajiti in mult ulei incins, sa fie subtiri si crocanti. Cred ca ar merge si niste chipsuri de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
2
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Chec cu Iaurt
3
Dulciuri

Chec cu Iaurt

Chec cu Iaurt
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura Victoria
5
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Parteneri
Spaghete cu creveti si smantana
Bucataras.RO

Spaghete cu creveti si smantana

Imi plac pastele oricum ar fi gatite.

Spaghete cu creveti si smantana
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino