Din carnea tocata se fac chiftelute mici care se prajesc in ulei incins. Ceapa se taie pestisori si se pune intr-o cratita cu apa si otetul, dupa care se pune pe aragaz sa fiarba la foc mic. Dupa ce a fiert 5 minute, se pune la scurs si se lasa sa se raceasca.
Intre timp se prepara maioneza (asa cum ii place fiecaruia, sau se foloseste cea din comert). Eu o fac din 2 galbenusuri de ou, 2 cani de ulei (aproximativ 400ml) si adaug si o lingura de mustar.
Intr-un castron mai mare se pun perisoarele, ceapa marinata si maioneza. . . se amesteca foarte bine si se condimenteaza dupa gust. Se acopera si se da la frigider cel putin o ora inainte de servire.
Pofta buna!
Reteta este simpla, si mie una imi place foarte mult si o fac de cate ori am ocazia. Cred ca o sa o mai fac in viitorul apropiat si atunci revin si cu fotografii.
Noi o servim deobicei la aperitiv.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii