Salata de Iarna pe Pat de Dovleac Copt

Postat pe: 09-02-2013
(0)

Ingrediente

1 dovleac (carnival sau acorn)
seminte de pin dupa preferinta (se pot folosi si seminte de dovleac)
sare, piper dupa gust
2-3 linguri de ulei de masline (seminte de struguri)
salata asortata (dupa preferinta)
branza de vaci (telemea daca doriti) dupa preferinta
1 lingurita de mustar (sau mai mult daca va place)
otet balsamic dupa gust
1/2 de ardei rosu feliat subtire

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Dovleacul se curata se taie in patru, se scot semintele. Se indeparteaza toate atele din el, se inteapa pulpa cu o furculita si se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza. Se pun in cuptorul preancalzit la 400 f sau 200 c si se coc pana sant gata.

Pe o alta tava se pun langa dovleac semintele de pin sau de dovleac curatate si se prajesc cateva minute dupa care se scot (in cuptor ramane doar dovleacul)

Intre timp se face dressingul si se spala salata, se rupe bucatele mici si se pune intr-un vas se adauga si ardeiul. Dresingul se face in felul urmator: uleiul, otetul, sare, piper si mustar se amesteca intre ele bine, se pune deoparte.

Cand dovleacul e gata copt se aseaza pe farfurie cate o felie de portie. Salata se stropeste cu dressingul, se amesteca sa se cuprinda toate frunzele cu aroma, se portioneaza apoi pe feliile de dovleac, se presara semintele prajite deasupra, apoi branza de vaci (telemea daca folositi) se presara deasupra si se serveste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Salata de Iarna pe Pat de Dovleac Copt" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Salata de Iarna pe Pat de Dovleac Copt