Salata de Iarna pe Pat de Dovleac Copt

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Salata de Iarna pe Pat de Dovleac Copt

Ingrediente

  • 1 dovleac (carnival sau acorn)
  • seminte de pin dupa preferinta (se pot folosi si seminte de dovleac)
  • sare, piper dupa gust
  • 2-3 linguri de ulei de masline (seminte de struguri)
  • salata asortata (dupa preferinta)
  • branza de vaci (telemea daca doriti) dupa preferinta
  • 1 lingurita de mustar (sau mai mult daca va place)
  • otet balsamic dupa gust
  • 1/2 de ardei rosu feliat subtire

Mod de preparare

Dovleacul se curata se taie in patru, se scot semintele. Se indeparteaza toate atele din el, se inteapa pulpa cu o furculita si se unge cu ulei, se sareaza si se pipereaza. Se pun in cuptorul preancalzit la 400 f sau 200 c si se coc pana sant gata.

Pe o alta tava se pun langa dovleac semintele de pin sau de dovleac curatate si se prajesc cateva minute dupa care se scot (in cuptor ramane doar dovleacul)

Intre timp se face dressingul si se spala salata, se rupe bucatele mici si se pune intr-un vas se adauga si ardeiul. Dresingul se face in felul urmator: uleiul, otetul, sare, piper si mustar se amesteca intre ele bine, se pune deoparte.

Cand dovleacul e gata copt se aseaza pe farfurie cate o felie de portie. Salata se stropeste cu dressingul, se amesteca sa se cuprinda toate frunzele cu aroma, se portioneaza apoi pe feliile de dovleac, se presara semintele prajite deasupra, apoi branza de vaci (telemea daca folositi) se presara deasupra si se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
2
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura turnata cu branza de vaci
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
5
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Parteneri
Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Bucataras.RO

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc

Clafoutis este un fel de budinca frantuzeasca, extrem de versatila, putand fi preparata in sute de variante , dulci sau...

Clafoutis cu rosii cherry si busuioc
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia