Salata de bouef

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Salata de bouef

Ingrediente

  • Salata de boeuf
  • 500 g carne de vita
  • 500 g cartofi
  • 5-6 castraveti murati
  • 5 gogosari murati
  • 5 morcovi potriviti
  • o telina mica(radacina)
  • 200 g mazare congelata
  • sare
  • piper
  • Pentru maioneza:
  • 600 ml ulei
  • 2 galbenusuri fierte
  • un galbenus crud
  • o lingurita de mustar
  • sucul de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Am spalat carnea si am pus-o intr-o oala pe foc la fiert. Am inlaturat spuma care s-a format.
Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja.
Am curatat morcovul si telina ,le-am spalat si le-am pus la fiert impreuna cu mazarea .
Cat timp au fiert legumele si carnea am taiat castravetii si gogosarii cubulete si i-am lasat la scurs intr-o strecutratoare.
Cand toate au fost fierte, le-am scos si le-am lasat sa se raceasca.
Am decojit cartofii si i-am taiat cubulete.La fel am taiat si carnea , morcovul si telina.

Maioneza :pentru maioneza eu am folosit mixerul vertical. Am amestecat bine galbenusurile , am pus un praf de sare,mustarul si am omogenizat. Am inceput sa adaug cate putin ulei alternand cu sucul de lamaie . Am mixat pana am incorporat tot uleiul si sucul de lamaie,
.
Intr-un vas incapator am pus legumele si carnea, le-am amestecat si am condimentat cu sare si piper.
Am adaugat maioneza din care am oprit 3 linguri pentru ornat, am omogenizat totul bine.
Am pus salata intr-o tava si am ornat-o cu restul de maioneza, cateva felii de castravete si gogosar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa