Salata Cezar

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Salata Cezar

Ingrediente

  • Salata Cezar sau Caezar
  • 7-8 frunze de salata
  • 150 g piept de pui la gratar
  • 5 file ansoa (hamsii) in ulei
  • 3 cartofi medii curatati
  • un ou fiert
  • 150 g iaurt
  • o lingurita parmezan ras
  • un plic condimente salata k (praf usturoi, busuioc, mustar, lamaie si zahar, sare, sos soia) 3- 4 picaturi sos Worchestershire
  • un praf piper alb macinat
  • 400 ml ulei pt prajit

Mod de preparare

Salata se spala si se zvanta bine, apoi se taie sau se rupe cu mana.
Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Se iau cate 5-6 felii de cartofi si se rasucesc usor intre degete si se formeaza mici buchetele. Se prin la baza cu o scobitoare.

Incingem uleiul intr-o craticioara (mai inalta) si prajim buchetele de cartofi, 3-4 minute, intorcandu-le des pe toate partile.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul.

Intr-un castronel amestecam iaurtul, sosul Worchestershire si condimentele pt salata si il tinem la rece pana in momentul servirii.

In cupa, pe farfurie sau in cosulet (varianta mea), montam o parte din salata verde, o parte din pieptul de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si hamsiile.

Pe margine se monteaza buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram piper alb si putin parmezan ras.
Pofta Buna!
* o regasim pe meniurile tututor restaurantelor din lume. Desi pare simpla. Combinatia de parmezan si arome din dressing o scoate in evidenta, situand-o in topul preferintelor. Crutoanele au fost inlocuite cu buchetele de trandafirasi din chipsuri de cartofi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Bucataras.RO

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie

Deliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect! 

Prajitura cu piscoturi si crema de lamaie
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia