Salata se spala si se zvanta bine, apoi se taie sau se rupe cu mana.
Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Se iau cate 5-6 felii de cartofi si se rasucesc usor intre degete si se formeaza mici buchetele. Se prin la baza cu o scobitoare.
Incingem uleiul intr-o craticioara (mai inalta) si prajim buchetele de cartofi, 3-4 minute, intorcandu-le des pe toate partile.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul.
Intr-un castronel amestecam iaurtul, sosul Worchestershire si condimentele pt salata si il tinem la rece pana in momentul servirii.
In cupa, pe farfurie sau in cosulet (varianta mea), montam o parte din salata verde, o parte din pieptul de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si hamsiile.
Pe margine se monteaza buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram piper alb si putin parmezan ras.
Pofta Buna!
* o regasim pe meniurile tututor restaurantelor din lume. Desi pare simpla. Combinatia de parmezan si arome din dressing o scoate in evidenta, situand-o in topul preferintelor. Crutoanele au fost inlocuite cu buchetele de trandafirasi din chipsuri de cartofi.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii