Ingrediente
● Salata Cezar sau Caezar |
● 7-8 frunze de salata |
● 150 g piept de pui la gratar |
● 5 file ansoa (hamsii) in ulei |
● 3 cartofi medii curatati |
● un ou fiert |
● 150 g iaurt |
● o lingurita parmezan ras |
● un plic condimente salata k (praf usturoi, busuioc, mustar, lamaie si zahar, sare, sos soia) 3- 4 picaturi sos Worchestershire |
● un praf piper alb macinat |
● 400 ml ulei pt prajit |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Salata se spala si se zvanta bine, apoi se taie sau se rupe cu mana.
Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Se iau cate 5-6 felii de cartofi si se rasucesc usor intre degete si se formeaza mici buchetele. Se prin la baza cu o scobitoare.
Incingem uleiul intr-o craticioara (mai inalta) si prajim buchetele de cartofi, 3-4 minute, intorcandu-le des pe toate partile.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul.
Intr-un castronel amestecam iaurtul, sosul Worchestershire si condimentele pt salata si il tinem la rece pana in momentul servirii.
In cupa, pe farfurie sau in cosulet (varianta mea), montam o parte din salata verde, o parte din pieptul de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si hamsiile.
Pe margine se monteaza buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram piper alb si putin parmezan ras.
Pofta Buna!
* o regasim pe meniurile tututor restaurantelor din lume. Desi pare simpla. Combinatia de parmezan si arome din dressing o scoate in evidenta, situand-o in topul preferintelor. Crutoanele au fost inlocuite cu buchetele de trandafirasi din chipsuri de cartofi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata Cezar" nu uita sa ii faci un review.
Pieptul de pui il taiem julienne, iar oul fiert il taiem felii.
Hamsiile se scurg de ulei, iar cartofii ii taiem felii subtiri cu ajutorul unei mandoline.
Se iau cate 5-6 felii de cartofi si se rasucesc usor intre degete si se formeaza mici buchetele. Se prin la baza cu o scobitoare.
Incingem uleiul intr-o craticioara (mai inalta) si prajim buchetele de cartofi, 3-4 minute, intorcandu-le des pe toate partile.
Se scot pe prosoape de hartie pentru a se scurge uleiul.
Intr-un castronel amestecam iaurtul, sosul Worchestershire si condimentele pt salata si il tinem la rece pana in momentul servirii.
In cupa, pe farfurie sau in cosulet (varianta mea), montam o parte din salata verde, o parte din pieptul de pui, stropim cu sos si montam restul de salata verde, piept de pui, adaugam feliile de oua si hamsiile.
Pe margine se monteaza buchetele de cartofi (fara scobitori), iar din loc in loc stropim cu sos si presaram piper alb si putin parmezan ras.
Pofta Buna!
* o regasim pe meniurile tututor restaurantelor din lume. Desi pare simpla. Combinatia de parmezan si arome din dressing o scoate in evidenta, situand-o in topul preferintelor. Crutoanele au fost inlocuite cu buchetele de trandafirasi din chipsuri de cartofi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Salata Cezar" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany