Porcul in `Gradina cu Salata`

Complexitate
redusa
Porcul in `Gradina cu Salata`

Ingrediente

  • Pentru pulled porc
  • 400 gr carne de porc (macra) 2 lingurite de boia de ardei afumata
  • 1/2 lingurita chilli
  • sare si piper dupa preferinta
  • 1/2 lingurita cayenne
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • oregano (optional) usturoi (optional) pentru salata
  • 1 salata verde (capatana) 1 castravete crud
  • 5-7 ridichi
  • 1/2 ardei rosu
  • 4 felii bacon
  • un pumn de migdale tocate (eu nu am pus ca nu am avut) masline de care doriti
  • parmesan sau cheddar pentru decor (optional) merisoare (cranberries) dressing
  • dupa dorinta fiecaruia

Mod de preparare

Prima data se pregateste carnea de porc. Eu de regula pregatesc mai mult, pot spune ca fac portie dubla si congelez ce ramane, pentru o viitoare folosinta.

Toate ingredientele prevazute in reteta la pregatirea carnii se amesteca intre ele bine de tot (mai putin carnea si vinul) . Apoi se spala carnea bine, se usuca cu un servetel absorbant dupa care se incepe masarea (frecarea) ei cu miroasele (amestecul de condimente).

Dupe ce ne-am asigurat ca este bine acoperita cu de toate, se pune in film alimentar, se infasoara bine de tot, dupa care se pune la frigider peste noapte. a doua zi se scoate de la frigider, se indeparteaza filmul alimentar si se aseaza in vasul de lut, pe care inainte l-am tinut pentru o ora in apa calduta.
Se preancalzeste cuptorul la foc mediu.

Peste carne se pune vinul prevazut in reteta, se aseaza capacul (sa fie ermetic) si se pune la cuptor pentru vreo 2-3 ore sau pana carnea este foarte, foarte, foarte moale.
Se scoate din vas dupa aceia, se aseaza pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite se incepe ruperea (prin sfasaiere) a carnii, dupa care se lasa deoparte.

Se iau feliile de bacon, se taie cubulete si se pun la prajit, cand sant gata se strecoara iar uleiul se pastreaza. Cu el vom pregati dressingul pe care il vom alege

Se ia salata, se spala bine de tot, se desfac frunzele si prin rupere, se marunteste. Se aseaza in vasul din care vom servi. Peste salata se pun, ridichile feliate subtire, ardeiul taiat cubulete foarte mici, castravetele feliat subtire de tot, bucatele micute de bacon, maslinele, merisoarele, dupa care se amesteca. Se lasa asa pana la servire.

Pe doua farfurii se pune salata, se stropeste cu dressingul ales de fiecre si se pune, dupa dorinta, carne de porc deasupra si se decoreaza cu merisoare (sau cheddar/parmesan). Se serveste cu placere lang un pahar de vin alb si dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie