Prima data se pregateste carnea de porc. Eu de regula pregatesc mai mult, pot spune ca fac portie dubla si congelez ce ramane, pentru o viitoare folosinta.
Toate ingredientele prevazute in reteta la pregatirea carnii se amesteca intre ele bine de tot (mai putin carnea si vinul) . Apoi se spala carnea bine, se usuca cu un servetel absorbant dupa care se incepe masarea (frecarea) ei cu miroasele (amestecul de condimente).
Dupe ce ne-am asigurat ca este bine acoperita cu de toate, se pune in film alimentar, se infasoara bine de tot, dupa care se pune la frigider peste noapte. a doua zi se scoate de la frigider, se indeparteaza filmul alimentar si se aseaza in vasul de lut, pe care inainte l-am tinut pentru o ora in apa calduta.
Se preancalzeste cuptorul la foc mediu.
Peste carne se pune vinul prevazut in reteta, se aseaza capacul (sa fie ermetic) si se pune la cuptor pentru vreo 2-3 ore sau pana carnea este foarte, foarte, foarte moale.
Se scoate din vas dupa aceia, se aseaza pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite se incepe ruperea (prin sfasaiere) a carnii, dupa care se lasa deoparte.
Se iau feliile de bacon, se taie cubulete si se pun la prajit, cand sant gata se strecoara iar uleiul se pastreaza. Cu el vom pregati dressingul pe care il vom alege
Se ia salata, se spala bine de tot, se desfac frunzele si prin rupere, se marunteste. Se aseaza in vasul din care vom servi. Peste salata se pun, ridichile feliate subtire, ardeiul taiat cubulete foarte mici, castravetele feliat subtire de tot, bucatele micute de bacon, maslinele, merisoarele, dupa care se amesteca. Se lasa asa pana la servire.
Pe doua farfurii se pune salata, se stropeste cu dressingul ales de fiecre si se pune, dupa dorinta, carne de porc deasupra si se decoreaza cu merisoare (sau cheddar/parmesan). Se serveste cu placere lang un pahar de vin alb si dulce
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii