Porcul in `Gradina cu Salata`

Postat pe: 24-02-2012
(2)

Ingrediente

Pentru pulled porc
400 gr carne de porc (macra) 2 lingurite de boia de ardei afumata
1/2 lingurita chilli
sare si piper dupa preferinta
1/2 lingurita cayenne
1/2 lingurita zahar brun
oregano (optional) usturoi (optional) pentru salata
1 salata verde (capatana) 1 castravete crud
5-7 ridichi
1/2 ardei rosu
4 felii bacon
un pumn de migdale tocate (eu nu am pus ca nu am avut) masline de care doriti
parmesan sau cheddar pentru decor (optional) merisoare (cranberries) dressing
dupa dorinta fiecaruia

Mod de preparare

Prima data se pregateste carnea de porc. Eu de regula pregatesc mai mult, pot spune ca fac portie dubla si congelez ce ramane, pentru o viitoare folosinta.

Toate ingredientele prevazute in reteta la pregatirea carnii se amesteca intre ele bine de tot (mai putin carnea si vinul) . Apoi se spala carnea bine, se usuca cu un servetel absorbant dupa care se incepe masarea (frecarea) ei cu miroasele (amestecul de condimente).

Dupe ce ne-am asigurat ca este bine acoperita cu de toate, se pune in film alimentar, se infasoara bine de tot, dupa care se pune la frigider peste noapte. a doua zi se scoate de la frigider, se indeparteaza filmul alimentar si se aseaza in vasul de lut, pe care inainte l-am tinut pentru o ora in apa calduta.
Se preancalzeste cuptorul la foc mediu.

Peste carne se pune vinul prevazut in reteta, se aseaza capacul (sa fie ermetic) si se pune la cuptor pentru vreo 2-3 ore sau pana carnea este foarte, foarte, foarte moale.
Se scoate din vas dupa aceia, se aseaza pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite se incepe ruperea (prin sfasaiere) a carnii, dupa care se lasa deoparte.

Se iau feliile de bacon, se taie cubulete si se pun la prajit, cand sant gata se strecoara iar uleiul se pastreaza. Cu el vom pregati dressingul pe care il vom alege

Se ia salata, se spala bine de tot, se desfac frunzele si prin rupere, se marunteste. Se aseaza in vasul din care vom servi. Peste salata se pun, ridichile feliate subtire, ardeiul taiat cubulete foarte mici, castravetele feliat subtire de tot, bucatele micute de bacon, maslinele, merisoarele, dupa care se amesteca. Se lasa asa pana la servire.

Pe doua farfurii se pune salata, se stropeste cu dressingul ales de fiecre si se pune, dupa dorinta, carne de porc deasupra si se decoreaza cu merisoare (sau cheddar/parmesan). Se serveste cu placere lang un pahar de vin alb si dulce
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Porcul in `Gradina cu Salata`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  28.02.2012 00:39:09

antonia draga , mersi....noi mancam salate mereu, daca le mai si combin cu carne, baietii si sotul sant primii pe lista....sant sanatoase( mai putin decat cele simple, dar totusi au doza lor de vitamine si sanatate pe langa carnea folosita) ...te pup draga mea

antoniah
•  28.02.2012 00:00:08

Absolut delicios! Salata este excelenta!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Porcul in `Gradina cu Salata`