Porcul in `Gradina cu Salata`

Complexitate
redusa
Porcul in `Gradina cu Salata`

Ingrediente

  • Pentru pulled porc
  • 400 gr carne de porc (macra) 2 lingurite de boia de ardei afumata
  • 1/2 lingurita chilli
  • sare si piper dupa preferinta
  • 1/2 lingurita cayenne
  • 1/2 lingurita zahar brun
  • oregano (optional) usturoi (optional) pentru salata
  • 1 salata verde (capatana) 1 castravete crud
  • 5-7 ridichi
  • 1/2 ardei rosu
  • 4 felii bacon
  • un pumn de migdale tocate (eu nu am pus ca nu am avut) masline de care doriti
  • parmesan sau cheddar pentru decor (optional) merisoare (cranberries) dressing
  • dupa dorinta fiecaruia

Mod de preparare

Prima data se pregateste carnea de porc. Eu de regula pregatesc mai mult, pot spune ca fac portie dubla si congelez ce ramane, pentru o viitoare folosinta.

Toate ingredientele prevazute in reteta la pregatirea carnii se amesteca intre ele bine de tot (mai putin carnea si vinul) . Apoi se spala carnea bine, se usuca cu un servetel absorbant dupa care se incepe masarea (frecarea) ei cu miroasele (amestecul de condimente).

Dupe ce ne-am asigurat ca este bine acoperita cu de toate, se pune in film alimentar, se infasoara bine de tot, dupa care se pune la frigider peste noapte. a doua zi se scoate de la frigider, se indeparteaza filmul alimentar si se aseaza in vasul de lut, pe care inainte l-am tinut pentru o ora in apa calduta.
Se preancalzeste cuptorul la foc mediu.

Peste carne se pune vinul prevazut in reteta, se aseaza capacul (sa fie ermetic) si se pune la cuptor pentru vreo 2-3 ore sau pana carnea este foarte, foarte, foarte moale.
Se scoate din vas dupa aceia, se aseaza pe o farfurie si cu ajutorul a doua furculite se incepe ruperea (prin sfasaiere) a carnii, dupa care se lasa deoparte.

Se iau feliile de bacon, se taie cubulete si se pun la prajit, cand sant gata se strecoara iar uleiul se pastreaza. Cu el vom pregati dressingul pe care il vom alege

Se ia salata, se spala bine de tot, se desfac frunzele si prin rupere, se marunteste. Se aseaza in vasul din care vom servi. Peste salata se pun, ridichile feliate subtire, ardeiul taiat cubulete foarte mici, castravetele feliat subtire de tot, bucatele micute de bacon, maslinele, merisoarele, dupa care se amesteca. Se lasa asa pana la servire.

Pe doua farfurii se pune salata, se stropeste cu dressingul ales de fiecre si se pune, dupa dorinta, carne de porc deasupra si se decoreaza cu merisoare (sau cheddar/parmesan). Se serveste cu placere lang un pahar de vin alb si dulce

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Gogosi a la Sidy
3
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Prajitura cu nuca si crema de budinca
5
Dulciuri

Prajitura cu nuca si crema de budinca

Prajitura cu nuca si crema de budinca
Parteneri
Prajitura cu nuca de cocos
Bucataras.RO

Prajitura cu nuca de cocos

"Retete de Pasti"

Prajitura cu nuca de cocos
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta