Cous Cous - Salata

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Cous Cous - Salata

Ingrediente

  • Cous cous prefiert pregatit dupa instructiunile de pe cutie in cazul meu aceeasi cantitate de cous cous ca si cea de apa sau supa
  • 200 gr cous cous prefiert
  • 200 ml apa
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare dupa gust
  • 2 rosii
  • 1 castravete
  • 1/4 de ceapa rosie
  • 3 oua fierte tari
  • 1/2 ardei gras (rosu, verde, galben)
  • 2 mozzarelle a cite 100 gr una sau alt fel de brinza cuburi
  • o legatura mica de patrunjel verde proaspat
  • zeama de lamiie dupa gust (facultativ)
  • la fel de bine se potriveste si busuioc sau menta

Mod de preparare

Pregatim cous cous-ul, punem apa la fiert impreuna cu un praf de sare si uleiul, cind clocoteste o varsam peste cous-cous-ul pe care l-am pus intr-un castron. Amestecam bine de tot si lasam sa se raceasca.

Taiem o rosie felii si una cuburi, la fel si castravetele jumatate cuburi si jumatate felii, taiem ardeiul gras felii subtiri dar si cuburi, mozzarella sau brinza aleasa de voi (merge telemea, feta) cuburi mici si tocam marunt verdeata. Ouale fierte tari le curatam de coaja si le taiem felii. Saram putin toate ingredientele, nu exagerati cu sarea daca este nevoie se poate adauga la final.

Amestecam zarzavatul taiat cuburi cu cous cous-ul si gustam, poate mai e nevoie de sare sau ulei, cine vrea poate adauga si zeama de lamiie.

Varsam salata de cous cous pe un platou si ornam cu restul ingredientelor, cele felii.

Lasati macar 5-10 minute de preferat la frigider sau intr-un loc racoros inainte de a servi, gusturile se vor "imprieteni" mai bine.

Cine vrea poate sa adauge la alegere: ton, alt fel de peste fiert la aburi sau afumat, cuburi de piepte de pui, resturi de friptura taiata cuburi, sunca (prosciutto cotto sau de Praga), mortadella sau parizer, legume la gratar (dovlecel, vinata, anghinare, ardei gras etc).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa