Reteta de legume coapte la cuptor cu sos de iaurt cu usturoi

Reteta delicioasa de legume coapte la cuptor (ceapa rosie, broccoli, cartofi, ardei rosu, morcov), servite cu un sos racoritor de iaurt cu usturoi. Perfecta pentru o masa sanatoasa si plina de savoare!

Reteta de legume coapte la cuptor cu sos de iaurt cu usturoi

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 1 broccoli mare
  • 4 cartofi
  • 2 ardei rosii
  • 4 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita paprika dulce
  • Pentru sosul de iaurt cu usturoi:
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel tocat (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata ceapa rosie si taie-o in felii groase. Taie broccoli-ul in buchetele mici. Curata cartofii si taie-i in cuburi. Taie ardeii rosii in fasii. Curata morcovii si taie-i in bastonase. Pune toate legumele intr-un bol mare. Adauga uleiul de masline, sare, piper, cimbru, oregano si paprika. Amesteca bine pentru a acoperi toate legumele cu condimente. Intinde legumele intr-un singur strat pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Coace legumele in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand sunt fragede si usor rumenite, amestecand ocazional pentru a se coace uniform.

Pregatirea sosului de iaurt cu usturoi:
Curata usturoiul si zdrobeste-l bine. Intr-un bol mic, amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Adauga patrunjel tocat daca doresti. Serveste legumele coapte calde, alaturi de sosul de iaurt cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si alte reteta, la fel de delicioase: dovlecei umpluti - reteta practica si rapida, cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi sau limba soacrei. rulouri de vinete si dovlecel

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia