Reteta de legume coapte la cuptor cu sos de iaurt cu usturoi

Reteta delicioasa de legume coapte la cuptor (ceapa rosie, broccoli, cartofi, ardei rosu, morcov), servite cu un sos racoritor de iaurt cu usturoi. Perfecta pentru o masa sanatoasa si plina de savoare!

Reteta de legume coapte la cuptor cu sos de iaurt cu usturoi

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 1 broccoli mare
  • 4 cartofi
  • 2 ardei rosii
  • 4 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita paprika dulce
  • Pentru sosul de iaurt cu usturoi:
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel tocat (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata ceapa rosie si taie-o in felii groase. Taie broccoli-ul in buchetele mici. Curata cartofii si taie-i in cuburi. Taie ardeii rosii in fasii. Curata morcovii si taie-i in bastonase. Pune toate legumele intr-un bol mare. Adauga uleiul de masline, sare, piper, cimbru, oregano si paprika. Amesteca bine pentru a acoperi toate legumele cu condimente. Intinde legumele intr-un singur strat pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Coace legumele in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand sunt fragede si usor rumenite, amestecand ocazional pentru a se coace uniform.

Pregatirea sosului de iaurt cu usturoi:
Curata usturoiul si zdrobeste-l bine. Intr-un bol mic, amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Adauga patrunjel tocat daca doresti. Serveste legumele coapte calde, alaturi de sosul de iaurt cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si alte reteta, la fel de delicioase: dovlecei umpluti - reteta practica si rapida, cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi sau limba soacrei. rulouri de vinete si dovlecel

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
3
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Pasca cu aluat de cozonac
5
Dulciuri

Pasca cu aluat de cozonac

Pasca cu aluat de cozonac
Parteneri
Sandwich pentru zmei
Bucataras.RO

Sandwich pentru zmei

Cristina, sau mai bine spus Divainbucatarie.ro, are un concurs minunat. Am spus da provocării, dar abia acum pe ultima sută...

Sandwich pentru zmei
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala