Reteta delicioasa de legume coapte la cuptor (ceapa rosie, broccoli, cartofi, ardei rosu, morcov), servite cu un sos racoritor de iaurt cu usturoi. Perfecta pentru o masa sanatoasa si plina de savoare!
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata ceapa rosie si taie-o in felii groase. Taie broccoli-ul in buchetele mici. Curata cartofii si taie-i in cuburi. Taie ardeii rosii in fasii. Curata morcovii si taie-i in bastonase. Pune toate legumele intr-un bol mare. Adauga uleiul de masline, sare, piper, cimbru, oregano si paprika. Amesteca bine pentru a acoperi toate legumele cu condimente. Intinde legumele intr-un singur strat pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Coace legumele in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand sunt fragede si usor rumenite, amestecand ocazional pentru a se coace uniform.
Pregatirea sosului de iaurt cu usturoi:
Curata usturoiul si zdrobeste-l bine. Intr-un bol mic, amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Adauga patrunjel tocat daca doresti. Serveste legumele coapte calde, alaturi de sosul de iaurt cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si alte reteta, la fel de delicioase: dovlecei umpluti - reteta practica si rapida, cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi sau limba soacrei. rulouri de vinete si dovlecel
Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...
Prajitura cu foi de zahar ars
Comentarii