Reteta de legume coapte la cuptor cu sos de iaurt cu usturoi

Reteta delicioasa de legume coapte la cuptor (ceapa rosie, broccoli, cartofi, ardei rosu, morcov), servite cu un sos racoritor de iaurt cu usturoi. Perfecta pentru o masa sanatoasa si plina de savoare!

Reteta de legume coapte la cuptor cu sos de iaurt cu usturoi

Ingrediente

  • 2 cepe rosii
  • 1 broccoli mare
  • 4 cartofi
  • 2 ardei rosii
  • 4 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita paprika dulce
  • Pentru sosul de iaurt cu usturoi:
  • 200 g iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Patrunjel tocat (optional)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Curata ceapa rosie si taie-o in felii groase. Taie broccoli-ul in buchetele mici. Curata cartofii si taie-i in cuburi. Taie ardeii rosii in fasii. Curata morcovii si taie-i in bastonase. Pune toate legumele intr-un bol mare. Adauga uleiul de masline, sare, piper, cimbru, oregano si paprika. Amesteca bine pentru a acoperi toate legumele cu condimente. Intinde legumele intr-un singur strat pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Coace legumele in cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute, sau pana cand sunt fragede si usor rumenite, amestecand ocazional pentru a se coace uniform.

Pregatirea sosului de iaurt cu usturoi:
Curata usturoiul si zdrobeste-l bine. Intr-un bol mic, amesteca iaurtul grecesc cu usturoiul zdrobit, sucul de lamaie, uleiul de masline, sare si piper dupa gust. Adauga patrunjel tocat daca doresti. Serveste legumele coapte calde, alaturi de sosul de iaurt cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra, te invitam sa incerci si alte reteta, la fel de delicioase: dovlecei umpluti - reteta practica si rapida, cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi sau limba soacrei. rulouri de vinete si dovlecel

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.