Turta dulce fara gluten

Postat pe: 25-01-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 9 portii:
1/2 cana de alune sau nuci maruntite
1/2 cana de miere sau alt indulcitor
1/2 cana de ulei vegetal
2 oua
1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
1 lingurita esenta de vanilie
1 1/2 cana de faina de orez brun sau faina de sorg
1/2 lingurita sare
2 lingurite praf de copt
2 lingurite gmbir macinat
1 1/2 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/8 lingurita cuisoare
1 cana de piure de mere neindulcit

Mod de preparare

Folositi mixerul la viteza mare pentru a amesteca mierea si uleiul. Cand compozitia s-a omogenizat, adaugati ouale pe rand, amestecand bine. Puneti coaja de portocala, si vanilia, continuand sa amestecati. Dati deoparte.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (butonul 4 al aragazului).

Amestecati ingredientele uscate, inclusiv nucile. Apoi, turnati o parte din ingredientele uscate in compozitia pe care ati facut-o la mixer. Amestecati bine. Adaugati piureul de mere, amestecati, apoi mai puneti si cealalta parte din ingredientele uscate. Continuati pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Turnati aluatul intr-o tava de aproximativ 20x25 cm si coaceti pentru 20-25 de minute sau pana cand turta dulce este gata (se poate verifica cu testul scobitorii).

Valori nutritionale pentru o portie:
~268 calorii
~12 g grasimi
~4 g proteine
~39 g carbohidrati
~55 mg cholesterol
~342 mg sodium
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Turta dulce fara gluten" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Turta dulce fara gluten