Turta dulce fara gluten

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 9 portii:
  • 1/2 cana de alune sau nuci maruntite
  • 1/2 cana de miere sau alt indulcitor
  • 1/2 cana de ulei vegetal
  • 2 oua
  • 1/2 lingurita de coaja rasa de portocala
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 1/2 cana de faina de orez brun sau faina de sorg
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 lingurite praf de copt
  • 2 lingurite gmbir macinat
  • 1 1/2 lingurita scortisoara macinata
  • 1/4 lingurita nucsoara macinata
  • 1/8 lingurita cuisoare
  • 1 cana de piure de mere neindulcit

Mod de preparare

Folositi mixerul la viteza mare pentru a amesteca mierea si uleiul. Cand compozitia s-a omogenizat, adaugati ouale pe rand, amestecand bine. Puneti coaja de portocala, si vanilia, continuand sa amestecati. Dati deoparte.

Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (butonul 4 al aragazului).

Amestecati ingredientele uscate, inclusiv nucile. Apoi, turnati o parte din ingredientele uscate in compozitia pe care ati facut-o la mixer. Amestecati bine. Adaugati piureul de mere, amestecati, apoi mai puneti si cealalta parte din ingredientele uscate. Continuati pana cand toate ingredientele sunt incorporate.

Turnati aluatul intr-o tava de aproximativ 20x25 cm si coaceti pentru 20-25 de minute sau pana cand turta dulce este gata (se poate verifica cu testul scobitorii).

Valori nutritionale pentru o portie:
~268 calorii
~12 g grasimi
~4 g proteine
~39 g carbohidrati
~55 mg cholesterol
~342 mg sodium

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc