Tort Profiterol

Complexitate
redusa
Tort Profiterol

Ingrediente

  • Blat:
  • -4 oua
  • -4 linguri faina
  • -4 linguri zahar
  • -1 lingura cacao
  • -putina sare
  • Profiterol:
  • -2 oua
  • -100g unt
  • -100f faina
  • -150ml apa
  • -putina sare
  • -400ml lapte
  • -3 linguri zahar
  • -1 budinca de cacao
  • Crema:
  • -200g mascarpone
  • -200ml frisca
  • -200g zahar
  • -3 oua
  • -3 foi de gelatina
  • Glazura ciocoalata:
  • -400g ciocolata
  • -8 linguri ulei

Mod de preparare

Prima data, eu am inceput cu blatul.

Ouale se separa, iar albusurile se bat spuma cu putina sare, apoi se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana acesta s-a topit. Dupa, se adauga galbenusurile pe rand, faina si cacaua si se omogenizeaza cu ajutorul unui tel.

Compozitia rezultata se pune intr-o tava speciala de tort cu diametrul de max. 26cm. In care inainte s-a pus hartie de copt. Daca doriti, puteti sa ungeti hartia din tava cu putin ulei. Tava se da la cuptor pana cand aluatul "trece" testul scobitorii. Cand e copt, se scoate din tava si se lasa la racit.

Apoi, se poate pregati profiterolul.

Intr-o craticioara se pun untul, apa si putina sare, iar cand da in clocot, se pune faina si se amesteca energic. Compozitia rezultata se lasa o idee la racit. Calduta se amesteca cu cele 2 oua.
Din compozitia finala se fac 14 gogosele, care se pun intr-o tava si se dau la cuptor, pentru cel mult 20 min. Eu am copt in doua ture gogoselele. Coapte, se lasa la racit.

Pana profiterolul se raceste, se pregateste budinca.

Intr-o craticiora se pun 300ml de lapte, iar pana cand acesta incepe sa clocoteasca se amesteca intr-un bol, budinca cu zaharul si cu restul de lapte. Cand laptele de pe foc clocoteste se pune compozitia de budinca peste si se lasa la fiert, pentru 5 minute. Budinca fiarta se lasa o idee la racit.

Cand budinca inca e calduta se pot umple gogoselele de profiterol cu ea. Apoi, se vor lasa deoparte.

Acum se pot pune foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Separat, se bate bine frisca pana rezulta o crema densa, apoi se amesteca cu mascarponele si se mai mixeaza putin.
Separat, se pun pe bain-marie, ouale cu zaharul. Cand zaharul e topit, se adauga foile de gelatina, amestecandu-se continuu. Se lasa pe foc pana cand foile de gelatina se topesc, apoi se iau oaule de pe foc, se lasa o idee la racit, iar cand inca sunt caldute se amesteca cu crema de mascarpone si frisca.

Acum se poate incepe asamblarea, asamblare care dupa mine e cea mai usoara:).

Prima data tortul se taie in jumatate, apoi, in tava speciala pentru tort cu marginile detasabile, in care s-a pus foile alimentara, se pune baza tortului, apoi jumatate din crema, apoi, gogoselele de profiterol umplute, restul de crema si cealalta jumatate de blat. Eu am pus peste tort o folie alimentara si am dat tava in frigider pana a doua zi.

A doua zi se pune pe bain-marie, ciocolata si untul, iar cand au devenit o pasta lichida, se orneaza tortul cu ea. Tortul se da la rece pentru cateva ore. Merge foarte bine cu un vin licoros rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Bucataras.RO

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun

Acesti biscuitii sunt fragezi, cu aroma de lamaie si le sta bine printre ramurelele de brad. As fi putut sa ii tai pe toti cu...

Biscuiti cu lamaie pentru Craciun
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura