Tarta cu Prune

Complexitate
redusa
Tarta cu Prune

Ingrediente

  • Baza de tarta:
  • 1 ou
  • 60g de zahar
  • 70g de unt
  • 140g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 2 linguri de lapte
  • 1 zahar vanilat
  • 600g de prune
  • scortisoara
  • Crumble:
  • 100g de unt
  • 150g de faina
  • 100g de zahar
  • 1 lingura de zeama de lamaie

Mod de preparare

Se pregateste din ou, zahar, zahar vanilat, unt, faina si praful de copt, baza tartei.

Se varsa intr-un vas uns cu putin unt si se aseaza prunele taiate in patru. Se pudreaza cu scortisoara.

Pregatim crumble-ul din unt, faina, zahar si zeama de lamaie, si amestecam din varful degetelor.

Punem crumble-ul peste prune si dam la cuptor la 175 grade C timp de 50 de minute. Scoatem din cuptor si lasam sa se racoreasca, servim. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa