Puneti intr-un castron faina cernuta, untul, sarea, ierburile aromatice dorite, piperul si fulgii de chili (optional). Amestecati cu varful degetelor, incorporand untul, pana capata un aspect nisipos, apoi puneti cascavalul.
Adaugati treptat atata bere cat sa lege aluatul si care framantat rapid sa devina nelipicios. Dati-i forma de bila, infoliati in film alimentar si lasati la frigider pentru cel putin 1 ora. Impartiti aluatul in doua si intindeti fiecare bucata, intr-o foaie cu grosimea de 4- 5 mm, direct pe hartia de copt (taiata dupa marimea tavii folosite).
Taiati foaia de aluat in formele dorite, fara sa le indepartati unele de altele, folosind fie o rola de patiserie, fie un cutit infainat. Transferati in tava. Intepati fiecare forma de aluat, din loc in loc, cu dintii unei furculite si ungeti cu galbenus. Presarati deasupra cu seminte, sare sau ierburi aromatice, dupa preferinta si optional.
Dati la mijlocul cuptorului preancalzit, pentru circa 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este facut si frumos aurit. Scoateti din cuptor si treceti cu rola (cutitul) peste taieturile facute anterior, desprindeti bucatile unele de altele si lasati sa se raceasca pe un gratar.
Serviti simplu sau cu diverse sosuri, dip-uri, salate, etc.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii