Omogenizati repede (cel mai bine folosind un robot) faina cernuta impreuna cu praful de copt, sarea, untul rece si zaharul. Transferati compozitia intr-un vas mai mare si faceti la mijloc o gropita.
Separat, incalziti intr-o tigaie, pe foc, 1 minut (sau intr-un vas la microunde), pana se infierbanta bine, dar sa nu fiarba, iaurtul, laptele si vanilia. Nu va panicati daca amestecul incalzit nu va arata prea bine. Turnati-l fierbinte peste compozitia cu faina si amestecati repede cu ajutorul unui cutit, doar pana se omogenizeaza.
Intre timp, incingeti o tava de copt in cuptor, la 220 grade. Rasturnati aluatul pe o suprafata de lucru infainata si framantati usor, cu mainile date prin faina, atat cat sa obtineti o consistenta fina si moale. Intindeti o foaie cu grosimea de 2-3 cm, din care decupati cu o forma trecuta prin faina, cercuri.
Framantati repede si usor aluatul ramas, intindeti-l din nou si repetati operatiunea de decupat cercuri, pana epuizati tot aluatul. Ungeti rondelele cu ou batut si amestecat cu putin lapte. Scoateti tava incinsa din cuptor, presarati-o imediat cu faina si asezati repede in ea discurile de aluat, usor distantate. Dati repede tava la cuptorul incins si coaceti aproximativ 10-12 minute sau pana ce painicile cresc, sunt coapte si usor aurii.
Se servesc imediat, fierbinti sau in ziua prepararii.
Precizari:
-Sunt niste painici pufoase cu o crusta perfecta la suprafata, gata in 30 minute, tocmai bune pentru micul dejun sau o cina usoara.
-Daca nu aveti faina cu agent de crestere, adaugati in plus la faina, de la Dr. Oetker, putin mai mult de 1/2 din plicul aGarant pentru aluaturi dospitea, fara insa sa renuntati la praful de copt din reteta.
-Secretul reusitei este sa framantati aluatul cat mai putin posibil.
-Lichidele fierbinti vor face ca aluatul sa creasca pe loc, inca de la inceput, de aceea trebuie sa lucrati repede.
-Painicile coapte si racite, pot fi congelate cel mult 1 luna, in pungi speciale pentru congelator, din care ati eliminat aerul. La nevoie, decongelati la temperature camerei si incalziti-le la cuptor, cateva minute.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustAm preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosiiDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii