Rulouri cu sunca si mozzarella

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Rulouri cu sunca si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 7 gr drojdie uscata
  • 300 ml apa minerala calduta
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 1 lingurita zahar
  • Pentru umplutura:
  • 5 felii muschiulet de porc (sau ce alta sunca va mai place)
  • 150 gr mozzarella
  • 100 gr cascaval
  • 3 linguri pasata de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 ou

Mod de preparare

Aluatul:
Cernem faina intr-un bol, punem sarea, zaharul si drojdia uscata.
Amestecam, apoi turnam apa minerala treptat pana obtinem un aluat omogen si elastic.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul si il lasam sa dospeasca circa 40 de minute, la loc ferit de curent.
Umplutura:
Feliile de muschiulet le facem cubulete mici, la fel si mozzarella.
Cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Dupa ce aluatul a dospit, presaram faina pe masa de lucru si il rasturnam acolo.
Intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de groasa. Puteti sa il taiati in doua si sa intindeti doua foi mai mici.
Amestecam pasata de rosii cu un praf de sare si putin piper, iar cu aceasta ungem foaia de aluat.
Presaram muschiul, mozzarella si cascavalul ras.
Rulam strans, apoi cu un cutit bine ascutit, taiem rulourile, cam de 2 cm grosime.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, batem spuma oul si cu un pensonas le ungem.
La introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc si sunt coapte.
Cand sunt gata le scoatem si le acoperim fierbinti, cu 2-3 prosoape groase, pentru a se pastra fragede.
Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie