Profiteroles cu Sos de Fistic, Frisca si Ciocolata

Postat pe: 09-12-2012
(0)

Ingrediente

Depinde de marimea aleasa mie mi-au iesit 25
Pentru aluat:
175 ml apa
85 g unt nesarat
1/4 lingurita sare de mare sau roz fina
1 lingura zahar
125 g faina de grau alba
3 oua
300 ml smantana pentru frisca
1/2 tableta ciocolata neagra (optional) + 10 g unt + 1 lingura lapte
Pentru sos de fistic:
50 g fistic nesarat decojit
25 g zahar alb sau brun (eu am pus brun si a iesit mai inchis la culoare)
15 ml ulei de samburi de struguri
1 galbenus
1 lingura zahar
15 g amidon de porumb
125 ml smantana (25-35%)

Mod de preparare

Pentru sos de fistic:
Macinati fisticul cu zaharul (cele 25 g) foarte fin. Mutati intr-un blender si adaugati uleiul treptat in timp ce pulsati sa se formeze o pasta. Intr-un bol cu telul amestecati bine galbenusurile, zaharul si amidonul incat sa nu mai aiba cocoloase.

Intr-o cratita incalziti smantana fara a lasa sa ajunga la fierbere. Amestecand continuu adaugati treptat peste oua. Transferati inapoi in cratita la foc mic amestecand continuu 3-5 minute. Lasati deoparte sa se raceasca apoi incorporati pasta de fistic.

Pentru profiteroles:
Intr-o cratita la foc mic incalziti pana ajunge la o fierbere lenta untul, zaharul, apa si sarea. Luati de pe foc si cerneti faina. Cu o spatula amestecati bine apoi puneti inapoi pe foc mic. Continuati sa amestecati pana cand se formeaza intr-un aluat care se desprinde de pe margini.

Lasati sa se raceasca 10 minute. Preincalziti cuptorul la 220 c (gaz 7). Transferati intr-un blender aluatul si adaugati un ou. Pulsati pana cand acesta este incorporat apoi adaugati un alt ou. Continuati cu inca un ou (in total 3).

Transferati aluatul intr-o punga si taiati un capat apoi faceti forme rotunde intr-o tava cu diametrul de aproximativ 3 cm (depinde cat de mari le doriti). Coaceti 10 minute dupa care mutati focul la 180 c (gaz 4) si mai lasati aproximativ 15 de minute (depinde de cuptor).

Transferati-le pe un gratar si lasati-le sa se raceasca complet. Bateti frisca si lasati deoparte. Cand aveti umplutura pregatita si rece taiati acestea in jumatate. Cu o lingurita puneti sos de fistic pe jumatatea inferioara apoi frisca deasupra. Acoperiti cu cea cealalta jumatate cand sunteti gata.

Optional intr-o cratita puneti ciocolata, untul, laptele si la foc mic topiti acestea apoi glazurati profiteroles deasupra. Alternativ serviti acestea cu zahar pudra cernut.

* Puteti umple profiteroles si fara sa le taiati. Cel mai probabil asa le gasiti si in comert. Puneti frisca si umplutura in pungi separate si taiati putin intr-un colt. Faceti o gaura mica in profiterole si umpleti cu sos si frisca.
** Daca nu le serviti toate imediat puteti pastra sosul si frisca in frigider si sa le umpleti inainte de servire.
*** Daca aveti unt sarat pentru aluat nu mai puneti acea extra sare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Profiteroles cu Sos de Fistic, Frisca si Ciocolata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Profiteroles cu Sos de Fistic, Frisca si Ciocolata