Ingrediente

200 g jumeri,
350 g faina,
2 galbenuse + ou pt uns deasupra,
20 g drojdie,
1 l-ta zahar,
sare,
putin lapte

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Drojdia se lichefiaza cu zaharul, se adauga 3 l-ri lapte si o l-ra faina si se face o maia care se lasa la crescut 1/4 ora. Se adauga restul de faina, galbenusele, 1/2 l-ta sare, un vf. cutit piper si lapte. Se framanta un aluat mai moale, se lasa sa creasca 1/4 ora apoi se intinde de 1 cm grosime pe masa presarata cu faina. Jumerile date prin masina se intind pe 2/3 din foaie si se impatura in 3 (partea neunsa inte cele 2 unse). Se repeta de 3 ori impaturitul in 3. Se lasa 10 min la cald apoi se intinde aluatul gros de 2 cm si se taie cu paharul. Se pun in tava cu distante de 2 cm intre ele, se mai lasa sa creasca 1/4 ora apoi se ung cu ou batut si se presara sare, chimen, cascaval. Se coc in cuptorul fierbinte la foc mediu cca 30 min. Nu se deschide cuptorul 15 min.
Par a fi complicat de facut dar nu sunt, si sunt foarte foarte bune!
Fierbinti ca aperitiv, dar si reci vor avea mare trecere!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pogaci cu jumeri" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pogaci cu jumeri