Pogacelele mele cu jumari 2

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pogacelele mele cu jumari 2

Ingrediente

  • Pentru cca 60 buc ( 4 tavi)
  • Aluat
  • -700 g faina
  • -10 g drojdie uscata/30 g drojdie proaspata
  • -100 g untura de porc, la temperatura camerei/alta grasime ( unt sau margarina)
  • -2 galbenusuri
  • -1 lingurita zahar
  • -1 lingurita sare
  • -400 ml lapte, caldut
  • Umplutura de jumari
  • -200 g jumari, macinate
  • -sare
  • -piper negru, proaspat macinat, dupa gust
  • Pentru finisare
  • -untura, moale/alta grasime
  • -2 albusuri, batute usor cu furculita si amestecate cu sare, paprika ( boia)
  • -seminte de chimen
  • Folositi untura de porc, aluatul va fi mult mai fraged !

Mod de preparare

Aluat
Puneti intr-un vas mai mare care va lasa spatiu de miscare toate ingredientele enumerate pentru aluat.
Amestecati-le bine, apoi framantati un aluat ce se desprinde de vas si mana.
Dati-i forma de bila, acoperiti cu un prosop curat si lasati la dospit in loc cald, cca 30 min sau pana ce isi dubleaza volumul.

** Daca folositi drojdie proaspata, frecati-o cu zahar, dizolvati-o cu laptele caldut, apoi urmati pasii de mai sus.

** Aluatul poate fi pregatit si la masina de facut paine.

Umplutura de jumari
Macinati jumarile prin masina de tocat carne, condimentati-le cu sare si piper, dupa gust, apoi impartiti amestecul in doua.

Scoateti aluatul dospit pe planul de lucru usor infainat si impartiti-l in 2 parti egale.
Luati o parte si intindeti-o intr-o foaie de aluat dreptunghiulara cat mai subtire ( de cativa mm), pe blatul usor infainat.
Ungeti uniform intreaga suprafata cu ½ din amestecul cu jumari.
Impaturati foaia unsa, intai in 3 pe lungime, ungeti aluatul cu putina untura, apoi impaturati din nou in 3, pe latime.
Impaturati totul in doua.
Impartiti in doua pachetul obtinut.
Procedati identic si cu cealalta jumatate de aluat.
Lasati la odihna cele 4 noi pachete de aluat obtinute, pe planul de lucru.
Luati un pachet si intindeti-l intr-o foaie dreptunghiulara de aluat cu o grosime de cca 1 cm.
Ungeti cu o pensula suprafata foii cu albus usor batut impreuna cu sare si paprika/boia.
Taiati aluatul in patrate cu latura de 3-4 cm, cu ajutorul unui pinten sau cu un cutit.
Presarati cu chimen.
Transferati pogacelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu o distanta de 1-2 cm una de alta.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-30 min, la 180 grade sau pana ce aluatul este copt, crescut frumos si rumenit.
Scoateti pogacelele pe un gratar.
Procedati identic si cu restul aluatului.

Puteti servi pogacelele cu jumari caldute, dar sunt la fel de bune si fragede si reci.

Pot fi pastrate fara probleme 3-4 zile, daca sunt tinute intr-un loc racoros, dar NU la frigider. Incalzite 2 minute in cuptorul cu microunde sunt ca si proaspat scoase din cuptor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura