Ingrediente
● 3 oua |
● 3 linguri ulei |
● 3 linguri zahar |
● drojdie cat o nuca |
● 1/4l lapte |
● faina cat pentru un aluat de placinta |
● Compozitia 2 |
● 1/4 kg untura |
● 1/4kg faina |
● 1 lingurita sare |
● Umplutura |
● branza (de vaca sau de oaie) |
● 2-3 oua |
● 1 lingura faina |
● mirodenii |
Mod de preparare
Din ingredientele de la prima compozitie se framanta un aluat de placinta normala. La a doua compozitie se freaca untura cu faina pana se incorporeaza bine si se amesteca cu prima compozitie, dupa care se ia iarasi la framantat pana ce se face un aluat obisnuit.
Din aceasta compozitie se intinde o foaie mare, groasa de 3-4 milimetri, care se taie in patrate de 6/6 cm. in ele se pune umplutura de branza, si se strang in cate 2 colturi (opuse intre ele).
Se coc si se dau din abundenta cu zahar farin.
Se poate imparti aluatul in doua foi. Pe prima o intinzi si o asezi intr-o tava dreptunghiulara (bine unsa) peste care pui umplutura, apoi o intinzi pe a doua si o asezi peste branza. Cand este coapta o pudrezi cu zahar farin si cand s-a mai racit o tai in patratele cat sa le poti tine in mana.
VA DORESC DIN SUFLET LA TOTI "POFTA BUNA!" Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placintele" nu uita sa ii faci un review.
Din aceasta compozitie se intinde o foaie mare, groasa de 3-4 milimetri, care se taie in patrate de 6/6 cm. in ele se pune umplutura de branza, si se strang in cate 2 colturi (opuse intre ele).
Se coc si se dau din abundenta cu zahar farin.
Se poate imparti aluatul in doua foi. Pe prima o intinzi si o asezi intr-o tava dreptunghiulara (bine unsa) peste care pui umplutura, apoi o intinzi pe a doua si o asezi peste branza. Cand este coapta o pudrezi cu zahar farin si cand s-a mai racit o tai in patratele cat sa le poti tine in mana.
VA DORESC DIN SUFLET LA TOTI "POFTA BUNA!" Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Placintele" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany