Ingrediente

3 oua
3 linguri ulei
3 linguri zahar
drojdie cat o nuca
1/4l lapte
faina cat pentru un aluat de placinta
Compozitia 2
1/4 kg untura
1/4kg faina
1 lingurita sare
Umplutura
branza (de vaca sau de oaie)
2-3 oua
1 lingura faina
mirodenii

Mod de preparare

Din ingredientele de la prima compozitie se framanta un aluat de placinta normala. La a doua compozitie se freaca untura cu faina pana se incorporeaza bine si se amesteca cu prima compozitie, dupa care se ia iarasi la framantat pana ce se face un aluat obisnuit.

Din aceasta compozitie se intinde o foaie mare, groasa de 3-4 milimetri, care se taie in patrate de 6/6 cm. in ele se pune umplutura de branza, si se strang in cate 2 colturi (opuse intre ele).

Se coc si se dau din abundenta cu zahar farin.
Se poate imparti aluatul in doua foi. Pe prima o intinzi si o asezi intr-o tava dreptunghiulara (bine unsa) peste care pui umplutura, apoi o intinzi pe a doua si o asezi peste branza. Cand este coapta o pudrezi cu zahar farin si cand s-a mai racit o tai in patratele cat sa le poti tine in mana.

VA DORESC DIN SUFLET LA TOTI "POFTA BUNA!"
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placintele" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placintele