Placinte Rapide cu Telemea

Postat pe: 25-06-2011
(1)

Ingrediente

500 g faina
10 g praf de copt
450 ml lapte batut (iaurt, chefir, sana)
250 g telemea (branza de oi, branza de burduf)
1/2 lingurita sare
ulei pentru prajit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Intr-un bol cerneti faina impreuna cu praful de copt, adaugati sarea, telemeaua rasa sau maruntita cu furculita si amestecati bine. Incorporati laptele batut, apoi framantati putin aluatul, chiar daca este moale si lipicios.
Transferati pe masa de lucru foarte bine infainata, framantati inca 2- 3 min ajutandu-va si adaugand tot cate putina faina pana cand aluatul devine omogen si nelipicios la suprafata.

Lasati-l neacoperit, sa se odihneasca la temperatura camerei, 10 min, apoi impartiti in 6 bile egale.
Luati o bucata, intindeti o foaie rotunda de 1- 1, 5 cm grosime si intepati-o din loc in loc cu dintii unei furculite.
Incingeti putin ulei intr-o tigaie si prajiti pe ambele parti placinta, la foc mediu spre mic, pregatind intre timp o alta foaie de aluat. Continuati identic.

Scoateti pe o farfurie si pe masura ce sunt coapte, claditi-le una peste alta pentru a se aburi si a se pastra moi.

Serviti cat sunt calde, aburinde, sau daca va raman, puteti sa le incalziti a doua zi la microunde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinte Rapide cu Telemea" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

taya1949
•  25.09.2015 23:36:53

Le-am facut si eu.Sunt foarte bune.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinte Rapide cu Telemea