Ingrediente

Pentru 4 foi:
1/2 cana de apa
1 ingura de ulei
1 ou
fain cat cuprine sa se obtina un aluat ce se poate modela, intinde cu sucitorul
Umplutura:
1/2 kg branza rasa
1/2 l lapte
350 gr zahar
10 oua
vanilie

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se amesteca bine ingredentele pentru foi si se imparte aluatul in 4. Una trebuie sa fie mai mare, astfel incat sa depaseasca marginile tavii (care trebuie sa fie rotunda). Tava sa fie tapetata.

Umplutra se obtine amestecand toate ingredientele, iar la placinta se pune cu un polonic.

Asezam in tava foaia mai mare, apoi ne orientam sa punem cam un sfert din umplutura. Urmeaza alta foaie, umplutura, foaie... iar ultimul strat sa fie de umplutura. Marginile care depaseau tava, se impaturesc usor deasupra.

Se da la cuptorul incalzit pana se rumeneste, si incercand cu scobitoarea, ramane curata.

Calda este un deliciu.


Pentru cine prefera, in umplutura se pot pune stafide.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Placinta sarbeasca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Placinta sarbeasca