Se amesteca bine ingredentele pentru foi si se imparte aluatul in 4. Una trebuie sa fie mai mare, astfel incat sa depaseasca marginile tavii (care trebuie sa fie rotunda). Tava sa fie tapetata.
Umplutra se obtine amestecand toate ingredientele, iar la placinta se pune cu un polonic.
Asezam in tava foaia mai mare, apoi ne orientam sa punem cam un sfert din umplutura. Urmeaza alta foaie, umplutura, foaie... iar ultimul strat sa fie de umplutura. Marginile care depaseau tava, se impaturesc usor deasupra.
Se da la cuptorul incalzit pana se rumeneste, si incercand cu scobitoarea, ramane curata.
Calda este un deliciu.
Pentru cine prefera, in umplutura se pot pune stafide.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii