Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Complexitate
redusa
Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Ingrediente

  • 500 grame de praz
  • 400-500 grame de urda
  • 100-150 grame branza de oi veche
  • 2 oua
  • 150 ml lapte batut/kefir
  • 2 linguri gris
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • ulei
  • plus 1 ou si lapte batut pt uns

Mod de preparare

Aceasta placinta imi trezeste foarte multe amintiri din studentie, cand ieseam din campus si ne opream intr-o patiserie in Satul de Vacanta, intrarea din oras: d si cu o placinta si un iaurt eram cu mic dejun, pranz cina si gustari: (:)

Eram pornita sa o fac cu branza de vaci dar am avut surpriza sa gasesc urda de oi intr-un super, nu stiu de ce nu am vazut-o mai demult: badday:

Spalati bine prazul si pastrati numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocati prazul marunt. Puneti 2 linguri de ulei la incins si caliti prazul pana cand se inmoaie bine. Lasati sa se raceasca. Din comoditate: d am asteptat sa se raceasca bine si am continuat cu amestecarea branzeturilor, ou etc in tigaie:).

Dupa ce ati amestecat bine toata compozitia o dati deoparte. Daca aveti marar proaspat si va place, puteti pune dupa gust, eu nu am avut.

Intr-o tava rotunda - eu am folosit una de tort cu diam de 32 de cm- puneti o hartie de copt si ungeti cu ulei. Apoi, luati una cate una foile de placinta si puneti-le cu un colt in mijloc iar cealalta margine atarnand pe dinafara. Colturile din mijloc trebuie sa se suprapuna.

Puneti o lingura din compozitie in mijloc si aduceti, ca un pliu, partea dinmijloc a foilor, peste compozitie, astfel incat sa ramana coltul foilor liber. Puneti o alta foaie cu colturile peste colturile ramase, puneti iar compozitie si apoi pliati inca o data daca mai aveti loc in tava. Bateti un ou cu iaurt si turnati peste toata suprafata placintei.

Coaceti primele 35 de minute doar cu focul de jos apoi lasati si cu focul de sus pt inca 10 minute.
Se serveste calda sau rece alaturi de iaurt, lapte batut. Este excelenta pt o cina usoara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
5
Salate

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic

Salata de ardei copti cu sos de rosii, usturoi si otet balsamic
Parteneri
Cочники-Placinta ruseasca  cu branza  II
Bucataras.RO

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II

La fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...

Cочники-Placinta ruseasca cu branza II
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute