Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Complexitate
redusa
Placinta Machedoneasca cu Praz si Urda

Ingrediente

  • 500 grame de praz
  • 400-500 grame de urda
  • 100-150 grame branza de oi veche
  • 2 oua
  • 150 ml lapte batut/kefir
  • 2 linguri gris
  • 1/2 pachet foi de placinta
  • ulei
  • plus 1 ou si lapte batut pt uns

Mod de preparare

Aceasta placinta imi trezeste foarte multe amintiri din studentie, cand ieseam din campus si ne opream intr-o patiserie in Satul de Vacanta, intrarea din oras: d si cu o placinta si un iaurt eram cu mic dejun, pranz cina si gustari: (:)

Eram pornita sa o fac cu branza de vaci dar am avut surpriza sa gasesc urda de oi intr-un super, nu stiu de ce nu am vazut-o mai demult: badday:

Spalati bine prazul si pastrati numai bulbul alb sau cam un cm mai sus. Tocati prazul marunt. Puneti 2 linguri de ulei la incins si caliti prazul pana cand se inmoaie bine. Lasati sa se raceasca. Din comoditate: d am asteptat sa se raceasca bine si am continuat cu amestecarea branzeturilor, ou etc in tigaie:).

Dupa ce ati amestecat bine toata compozitia o dati deoparte. Daca aveti marar proaspat si va place, puteti pune dupa gust, eu nu am avut.

Intr-o tava rotunda - eu am folosit una de tort cu diam de 32 de cm- puneti o hartie de copt si ungeti cu ulei. Apoi, luati una cate una foile de placinta si puneti-le cu un colt in mijloc iar cealalta margine atarnand pe dinafara. Colturile din mijloc trebuie sa se suprapuna.

Puneti o lingura din compozitie in mijloc si aduceti, ca un pliu, partea dinmijloc a foilor, peste compozitie, astfel incat sa ramana coltul foilor liber. Puneti o alta foaie cu colturile peste colturile ramase, puneti iar compozitie si apoi pliati inca o data daca mai aveti loc in tava. Bateti un ou cu iaurt si turnati peste toata suprafata placintei.

Coaceti primele 35 de minute doar cu focul de jos apoi lasati si cu focul de sus pt inca 10 minute.
Se serveste calda sau rece alaturi de iaurt, lapte batut. Este excelenta pt o cina usoara!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie