Placinta cu carne

Complexitate
redusa
Placinta cu carne

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 150 gr smantana
  • 1 ou
  • 1 lingura otet
  • un varf de sare
  • Umplutura:
  • 350-400 gr carne tocata de porc sau amestecata cu vita
  • 1 ceapa mijlocie
  • 3 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana groasa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca bine, margarina scoasa din timp din frigider, cu oul iar apoi se adauga smantana, otetul, sarea si faina. Amestecam bine toate ingredientele ,asa incat v-a deveni un aluat omogenea si neted. Nu este neaparata nevoie sa framantam aluatul, se pune in frigider ,1 ora.

Umplutura: Ceapa se rade sau se toaca marunt, se caleste 1 minut in 3 linguri ulei , ca sa-si dezvolte aroma. Apoi se adauga carnea, putina sare , piper si se prajeste inabusit cu capac, la foc mic, circa 1/2 ora.

Daca scade prea mult, apa ce o lasa,se mai pune cate putina apa,dar cand carnea va fi fiarta ,sa fie complet scazuta de apa. Se ia de pe foc si cand este rece, se pune oul si smantana.

Impartim aluatul in doua, il intindem 1/2 cm, punem jumatate de carne tocata,inchidem foaia (presam putin foaia cu mana deasupra) iar pe margine presam cu furculita, asa incat in cuptor nu iese din compozitie...intepam deasupra, ungem cu ou.

Acelasi lucru facem si cu restul de aluat ,apoi le punem in tava si le dam la cuptorul incalzit , foc potrivit ,pana se rumenesc.
Placinta se serveste calduta sau rece. Aluatul ramane fraged si a doua zii.

Se poate face si cu foi de placinta deja cumparate, se prepara ca strudelul, se ung foile cu putin ulei intre ele, apoi punem carnea si rulam, ungem cu ou, taiem bucati asa crude, si punem in cuptor sa se coaca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
2
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna

Tocana Siciliana de Legume Pentru Iarna
Chec cu Cacao Pufos
4
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Bucataras.RO

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura