Placinta a la Moni

Complexitate
redusa
Placinta a la Moni

Ingrediente

  • Ingrediente aluat 1:
  • 150 gr faina
  • 100 ml apa calduta
  • 15 gr drojdie
  • 1 praf sare
  • Ingrediente aluat 2:
  • 350 gr faina
  • 100 gr rama (unt)
  • 100 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 oua
  • Umplutura:
  • 400 gr de sunca in felii subtiri
  • 200 gr cas (cascaval) ras
  • 200 gr porumb
  • ketchup picant sau dulce
  • 1 ou pentru uns deasupra

Mod de preparare

Aluatul 1: se amesteca 150 gr faina cu 100 ml apa calduta in care dizolvam si 15 gr drojdie si praful de sare, se acopera si se lasa la crescut 30-40 min.

Aluatul 2: se framanta 350 gr. faina, 100 ml apa, 100 gr unt moale, 1 lingura zahar, 1/2 lingurita sare, 2 oua.

Dupa ce a crescut primul aluat se amesteca cu cel de-al doilea si se framanta bine, dupa care se impacheteaza in folie si se pune la rece jumatate de ora.

Preparare:
Se intind trei discuri egale. Peste primul disc se pune ketchup, cas ras, porumb si felii subtiri de sunca, apoi se pune deasupra al doilea disc cu un alt strat de ketchup, cas, porumb si sunca si apoi al treilea disc. Se fac niste taieturi cu rotita, ca niste raze pornind de la 2-3 cm. de mijloc si distantiate 7-8 cm una de alta. Triunghiurile obtinute se rasucesc cu partea de jos in sus. Se unge placinta cu ou batut si se pune la crescut 45 min. Se da la cuptorul preincalzit, 25-30 de min. la 180 grade C (in caz ca aveti cuptor electric). La cuptorul pe gaz, se pune la copt placinta dupa ce a fost incalzit in prealabil cuptorul si se lasa pana se rumeneste frumos.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura