Intr-un lighean se pune faina, 2 oua (de gaina de casa ca sa iasa pasca galbena), canita de ulei, coaja rasa de la lamaie, zaharul, apa si laptele caldut in care s-a dizolvat in prealabil drojdia. Se amesteca, daca simtiti ca aluatul este prea tare mai adaugati apa nu lapte pentru ca laptele ingreuneaza aluatul si lasati la dospit.
Din aceasta comozitie ies 2 pascute, asa ca dupa ce a dospit aluatul impartiti-l in doua forme, faceti ceva modele pe deasupra, ungeti cu un ou si lasati inca pentru 30 min la dospit dupa care bagati la cuptor la foc mediu.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAstazi te voi invata o reteta ca la mama mea acasa, cu iz de studentie si voie buna. E printre primele retete pe care le-am...
Ostropel de pui ca la mama acasaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii