Painici Pufoase cu Sare si Coriandru

Complexitate
redusa
Painici Pufoase cu Sare si Coriandru

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -130 ml lapte caldut
  • -1 lingurita zahar tos / brun
  • -25 g drojdie proaspata sau 1 plic drojdie uscata (7 g)
  • -100 g unt,minim 80 % grasime
  • -2 oua
  • -1 lingurita sare
  • -2 linguri ulei de masline
  • -1- 2 galbenusuri usor batute cu 1-2 linguri lapte, pentru uns
  • -1 lingurita seminte de coriandru
  • - sare grunjoasa

Mod de preparare

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racit, ½ din cantitatea de lapte caldut in care ati dizolvat zaharul si sarea, ouale intregi batute cu restul de laptele caldut, faina cernuta si la sfarsit, drojdia uscata.

Daca folositi drojdie proaspata, alifiati-o cu zaharul din reteta si dizolvati in putin lapte caldut (din cantitatea precizata la ingrediente). Setati programul de aluat. Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati doar cat sa eliminati aerul din aluat si modelati-l sub forma de minge. Ungeti cu ulei, repuneti in masina de paine si setati inca o data programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zahar, dizolvati cu ½ din cantitatea de lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit, 10- 15 min, la crescut. Turnati in adancitura facuta in mijlocul fainii cernute.

Adaugati ouale batute cu restul de lapte caldut, untul topit si racit, sarea presarata doar in zona cu faina si framantati un aluat elastic, care se desprinde de pe vas si mana. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, ungeti si aluatul cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.

Scoateti aluatul pe planul de lucru, framantati din nou, modelati-l sub forma de minge,
Ungeti cu putin ulei si lasati inca o data la crescut, acoperit, pana isi dubleaza volumul.
Puneti aluatul pe planul de lucru usor infainat si portionati in parti egale, in functie de cat de mari doriti sa fie painicile.

Rotunjiti fiecare bucata de aluat intre palme, presarati-le cu putina faina si asezati-le distantat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasati suficienta distanta intre ele pentru ca se vor umfla generos la copt.

Lasati in tava, la crescut pentru inca 20 min, la loc cald si fara curenti de aer. Ungeti cu galbenusurile batute cu lapte si presarati cu sare grunjoasa si seminte de coriandru. Dati la cuptorul preancalzit, pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce acestea sunt coapte si frumos rumenite.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
Bucataras.RO

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi

Ideea am preluat-o de la Sara&Mike,foarte mult mi-au plăcut ,mai ales că e o reţetă simplă ,iar pentru umplutură se pot...

Bocceluţe din cotlet de porc umplute cu cârnaţi
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola